У Музеї  Івана Гончара відкрилася виставка «Ідентифікація»

Простір експозиції створено з фотографій предметів музею та українського фольклору

Ідея цього проєкту, автором якого є Петро Гончар, полягає в тому, щоб відвідувачі відчули себе в  колі своїх. Де безпечно. Надійно. Красиво. Щемко. Де так багато треба роздивитися і пізнати. Простежити, як вишивка зшиває усі землі й регіони. Відчути, як із дихання українців та інших народів, які жили поруч на українській землі, зріс пишний, барвистий сад традиційної культури.

Про це йдеться на сайті музею.

Історичні образи воїнів, які стоять «за спинами» людей зі старих фотографій – козак Мамай, Петро Сагайдачний, Богдан Хмельницький – нагадують, що українці чинили не тільки ненасильницький спротив, а й боролися зі зброєю за право жити на своїй землі своїм розумом. Тонка нитка, що зв’язує нас зі своєю культурою, дає силу колективного досвіду в сучасному світі, розділеному на фрагменти і фракції.

Простір виставки – не лінія демаркації українців, а коло, всередині якого кожна людина під захистом роду і своєї землі.

Штрих код – мистецький образ, який дозволяє перевірити,  чи наше око і серце зчитує закодовані архетипи, чи розпізнає орнамент, колір, поєднання знаків.

Відтворені за допомогою сучасних технологій відбитки експонатів не заміняють у просторі музею реальних речей. Не імітують, а апелюють до пам’яті.

Експозиція діятиме до 31 жовтня 2024 року.

Адреса: вулиця Лаврська, 19.

Читайте також: Від гобеленів до експериментальних робіт: в Українському домі відкрилася виставка арттекстилю

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *