Карта бойових дій в Україні 4 серпня

Сьогодні, 4 серпня, в Україні розпочався 893-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають по всій лінії фронту, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 4 серпня.

2 серпня українські сили завдали удару по чотирьох російських зенітно-ракетних установках С-400, системі ППО С-500 та підводному човні класу “Ростов-на-Дону” Чорноморського флоту Росії в окупованому Криму.

Нещодавно російські війська просунулися в районі Кремінної, Сіверска та Часів Яру.

Російські війська продовжували наступальні операції на північ від Харкова в районі Глибокого та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська та Тихого.

Представник Харківської групи військ України полковник Віталій Саранцев повідомив 3 серпня, що російські війська перекидають сили з окупованої Луганської області до району Стариця (на північний схід від Харкова та на південний захід від Вовчанська) у рамках підготовки до майбутніх наступів у цьому районі.

Російські війська нещодавно просунулися в районі Часів Яр на тлі російських наступальних операцій, що продовжуються, в цьому районі. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 серпня, вказують на те, що російські війська нещодавно просунулися далі на захід від каналу Сіверський-Донець на північному сході мікрорайону Жовтневий у східній частині Часів Яру.

Російські війська продовжували наступальні операції на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки, а також на південний захід від Донецька в районі Костянтинівки та Парасковіївки.

3 серпня позиційні бої продовжились на заході Запорізької області, але жодних підтверджених змін на лінії фронту не було.

Представник Таврійської групи військ України капітан Дмитро Лиховий заявив, що російські війська активно атакують на північний схід від Роботино в районі Малої Токмачки.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...