Деталі злочину: у Фаріон  кілер стріляв із переробленого пістолета

Сьогодні під час спільного брифінгу правоохоронців  у Львові стало відомо про нові деталі та обставини вбивства  ексдепутатки та мовознавиці Ірини Фаріон

Оперативно-розшукові дії тривали 139 годин. Над пошуком та затриманням підозрюваного працювала величезна команда оперативників, слідчих, кримінальних аналітиків, експертів, інших поліцейських служб, співробітників Служби безпеки України.

Затримання підозрюваного у вбивстві. Фото: МВС України

Було встановлено та відпрацьовано понад 80 осіб, схожих за зовнішністю на ймовірного вбивцю, проаналізовано відео із 170 камер спостереження. Допитали 900 свідків.

Попередньо встановили, що вбивця підійшов до Фаріон на півтора-два метри. Підозрюваний заздалегідь готувався до злочину. Він відвідував чимало сайтів, переходив за багатьма  посиланнями  під час підготовки до злочину, про це свідчить інформація, знайдена в його мобільному телефоні.

На думку слідства, кілер стріляв із переробленого пістолета. У його телефоні знайшли пошукові запити про перероблення зброї. Поки що не встановлено марку пістолета. На місці події знайшли спортивну гільзу.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко наголосив на тому, що люди мають довіряти правоохоронцям.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко. Фото: Ігор КлименкоTelegram

«Ніхто не звернувся до правоохоронних органів, фіксуючи цю особу тривалий час на подвір’ї. Десятки свідків його бачили, а деякі навіть з ним спілкувались. Коли підозрюваний приїхав до Дніпра, ми добу готувалися до цієї операції, – стверджує Клименко, – усі сили були підтягнуті, провели оперативно-технічні заходи».

На запитання журналістів, чому саме жертвою було обрано Ірину Фаріон, Клименко відповів, що вона була найбеззахиснішою серед усіх. У поліції був список пошукових запитів  тих, кого «гуглив» підозрюваний. Серед усіх, окрім Ірини Фаріон, наступний,  кого він шукав,  був Максим Бужанський (народний депутат України, – ред.).

Заступник Генерального прокурора України Антон Войтенко поінформував, що прокурори погодили клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Клопотання направлено до Галицького райсуду Львова.

Як розповідав «Kаштан  NEWS», 19 липня ввечері у Львові, на вулиці Масарика, було скоєно замах на у Ірину Фаріон. Пізніше Фаріон померла у лікарні. 25 липня  в  Дніпрі затримали підозрюваного, мешканця цього міста. Під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові.

Читайте також: СЛІДСТВО РОЗГЛЯДАЄ ДЕКІЛЬКА ВЕРСІЙ УБИВСТВА ІРИНИ ФАРІОН

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *