Карта бойових дій в Україні 24 липня

Сьогодні, 24 липня, в Україні розпочався 882 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають у Харківській області та на Донбасі, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 24 липня.

Російська Держдума запропонувала поправку, яка дозволить командирам карати підлеглих за використання особистих засобів зв’язку та навігаційних пристроїв на передовій, що викликало значну негативну реакцію.

У ніч з 22 на 23 липня українські війська завдали ударів з безпілотників по поромній переправі в Кавказі Краснодарського краю.

Російські війська нещодавно незначно просунулися поблизу Сіверська, Авдіївки та Донецька. Регіональні чиновники продовжують збільшувати фінансові стимули, щоб спонукати більше чоловіків воювати проти України.

Російські окупаційні чиновники продовжують покладатися на російські органи безпеки у виконанні правоохоронних та фільтраційних функцій в окупованій Україні з метою приниження проукраїнських настроїв.

Російські війська продовжували локалізовані наступальні операції на північ і північний схід від міста Харкова 22 і 23 липня. Російські джерела стверджували, що окупанти повністю відтіснили українські війська від Глибокого (на північ від міста Харкова) і назад на один кілометр.

23 липня російські війська продовжили наступ на лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна, однак підтверджених змін на лінії фронту не було. 

Російські сили просунулися в сіверському напрямку. Геолокаційні кадри показують, що окупанти просунулися на північний схід від Роздолівки (на південь від Сіверська).

23 липня російські війська продовжували наступ у районі Часового Яру, але не зробили жодного підтвердженого наступу.

Окупанти просунулися на захід від Авдіївки 23 липня. Вони дійшли до вулиці Молодіжної на південному заході Новоселівки Першої (на північний захід від Авдіївки).

Російські війська ведуть штурм у напрямку Макарівки та Благодатного (обидва на південь від Великої Новосілки) на кордоні Донецько-Запорізької області.

22 і 23 липня тривали позиційні бої на заході Запорізької області в районі Роботиного, на схід від Роботиного в районі Вербового і на північний схід від Роботиного в районі Малої Токмачки.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...