Карта бойових дій в Україні 21 липня

Сьогодні, 21 липня, в Україні розпочався 879 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають у Харківській області та на Донбасі, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 21 липня.

Президент України Володимир Зеленський 19 липня поговорив з колишнім президентом США та кандидатом у президенти від Республіканської партії Дональдом Трампом та обговорив закінчення війни в Україні. Зеленський заявив, що погодився поговорити з Трампом про кроки, які призведуть до справедливого і справді міцного миру на майбутній особистій зустрічі. Трамп заявив, що і Росія, і Україна зможуть зібратися разом і домовитися про угоду, яка покладе край війні. Проте Кремль продовжує зазначати, що він зацікавлений лише у врегулюванні шляхом переговорів, що призведе до капітуляції України та прокладе шлях Росії до руйнування української державності.

Російські війська нещодавно просунулися на північний схід від Харкова на тлі бойових дій, що тривають, на півночі Харківської області 20 липня. Геолоковані кадри, опубліковані 18 липня, показують, що російські війська нещодавно просунулися в межах західної Стариці (на північний схід від Харкова). Російські блогери стверджували, що російські сили витіснили українські війська з позицій на північ від Глибокого (на північ від Харкова) та на 200 метрів тому у північно-східному напрямку Глибокого, хоча ISW не виявив підтвердження цим твердженням. 19 та 20 липня російські війська продовжили наступальні операції на північ від Харкова в районі Глибокого та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська. Російські блогери стверджують, що українські сили контратакували в районі Стариці, Глибокого та Липців (на північ від Харкова).

Російські війська нещодавно просунулися на північний захід від Сватового на тлі російських наступальних операцій на лінії Куп’янськ-Сватово-Кремінна. На кадрах з геоприв’язкою, опублікованих 20 липня, видно, як російські війська піднімають російський прапор у центрі Піщаного і вказують, що російські війська захопили населений пункт. Декілька російських блогерів заявили, що частини 1-ї російської гвардійської танкової армії (Московський військовий округ [ММД]) завершили зачистку Піщаного 20 липня. Російські блогери стверджували 19 і 20 липня, що російські війська повністю захопили Андріївку (на захід від Сватового) і нещодавно просунулися на 400 метрів на північний захід від Кислівки (на північний схід від Куп’янська) та до двох кілометрів у районі Невського (на північ) -заходу від Кремінної). Російські війська продовжили наступальні дії на північний схід від Куп’янська в районі Сіньківки; на північний захід від Сватового в районі Глушківки, Новоосиново, Піщаного, Стельмахівки; на захід від Сватового у Лозової; на північний захід від Кремінної в районі Макіївки, Невського, Греківки та Новосадового; на захід від Кремінної біля Терного; та південніше Кремінної в районі Серебрянського лісництва 19 та 20 липня.

Російські війська 20 липня продовжили наступальні дії на Сіверському напрямку, але підтверджених успіхів не досягли. Російські війська продовжували наступ на північний схід від Сіверська в районі Білогорівки, на схід від Сіверська в районі Верхньокам’янського, на південний схід від Сіверська в районі Виїмки та на південь від Сіверська в районі Переїзного 19 та 20 липня. Повідомляється, що підрозділи 2-ї російської артилерійської бригади (2-й армійський корпус т.зв. Луганської Народної Республіки [ЛНР]) продовжують діяти на Сіверському напрямку.

Російські війська не досягли підтверджених успіхів на тлі бойових дій, що тривають під Торецьком 20 липня. Російські війська продовжили атаки в районі Торецька, Залізного (на південний схід від Торецька) та Ню-Йорка (на південь від Торецька) 19 та 20 липня. Російські блогери стверджували, що російські війська просунулися на полях на південь від Олександрополя (на південний захід від Торецька) і просунулися на глибину до 500 метрів у центрі Залізного, але ISW не побачив підтвердження цим твердженням. Повідомляється, що підрозділи 9-ї російської мотострілецької бригади (1-й АК т.зв. Донецької Народної Республіки [ДНР]) ведуть бої в районі Нью-Йорка.

Російські війська не домоглися підтвердженого просування на тлі наступальних операцій, що продовжуються, на північний захід і захід від Авдіївки 20 липня. Російські блогери стверджували, що російські війська просуваються в межах центральної частини Новоселівки-Першої (на північний захід від Авдіївки) і що українські війська розпочали відхід із Новоселівки-Першої, але один блогер заявив, що українські війська не відходять, а лише проводять ротацію та досі зберігають позиції на півдні Новоселівки-Першої. Російські війська також продовжили атаки на північний захід від Авдіївки в районі Воздвиженки, Новоолександрівки, Прогресу, Калинового, Архангельського та Нудного, а також на захід від Авдіївки в районі Яснобродівки та Карлівки 19 та 20 липня.

Російські війська нещодавно незначно просунулися на захід від Донецька на тлі бойових дій, що тривають, у цьому районі 20 липня. Геолоковані кадри, опубліковані 20 липня, показують, що російські війська просувалися на полях на південь від Георгіївки та в центральній частині Красногорівки (обидва на захід від Донецька). Російські блогери також стверджували, що російські війська просунулися далі в межах центральної Красногорівки, але ISW не побачив підтвердження такого масштабу російського поступу. Російські війська також атакували на південний захід від Донецька в районі Костянтинівки, Парасков’ївки та Водяного 19 і 20 липня. Повідомляється, що на Вугледарському напрямку продовжують діяти підрозділи російської 57-ї мотострілецької бригади (5-а загальновійськова армія [САА] Східного військового округу [ВВО]).

20 липня позиційні бої продовжились на заході Запорізької області, проте підтверджених змін на лінії фронту не відбулося. Бої тривали біля Роботино; на схід від Работіно біля Вербового; на північний схід від Роботино в районі Малої Токмачки; на північ від Работіно біля Новоданилівки; та північно-західніше Роботине в районі Новоандріївки та Щербаків 19 та 20 липня.

20 липня бої були на східному (лівобережжі) березі Дніпра в Херсонській області, у тому числі в районі Кринок, продовжувалися, проте підтверджених змін лінії фронту не відбулося. Російський блогер заявив, що російські війська зберігають позиції на островах у дельті Дніпра. Повідомляється, що на Херсонському напрямку діють підрозділи 25 полку російського спецназу (ГШВС РФ).

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...