Карта бойових дій в Україні 20 липня

Сьогодні, 20 липня, в Україні розпочався 878 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають у Харківській області та на Донбасі, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 20 липня.

Новий міністр оборони Великобританії Джон Хілі заявив 19 липня, що Україна може використовувати поставлену Великобританією зброю для завдання ударів по військових цілях у Росії.

Нещодавно російські війська просунулися в районі Сіверска, Торецька та Авдіївки.

Російські війська продовжують наступальні операції на північ від Харкова в районі Глибокого та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська.

Російські війська нещодавно просунулися на північний захід та захід від Авдіївки та продовжили наступальні операції у цьому районі. Російські війська продовжили наступальні операції у таких районах:

  • на північ від Авдіївки у районі Калинове;
  • на північний захід від Авдіївки в районі Воздвиженки, Новоолександрівки, Прогресу, Євгенівки та Новоселівки Першої;
  • на захід від Авдіївки в районі Уманського, Яснобродівки та Карлівки.

Російські війська нещодавно просунулися на південний захід від Донецька, але підтверджених змін лінії фронту у цьому районі 19 липня не було. 

Російські блогери стверджували, що російські війська просуваються в Красногорівці (на захід від Донецька) і що російські війська контролюють 90 відсотків населеного пункту.

19 липня позиційні бої продовжились на заході Запорізької області, але підтверджених змін лінії фронту не було. Позиційні бої проходили в районі Малої Токмачки, Щербаків, Новоандріївки і Роботино.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...