Ірина Фаріон померла в лікарні у Львові

Ірина Фаріон померла в лікарні у Львові. Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

«Біда. Стало відомо, що Ірина Фаріон померла в лікарні.  Медики зробили все можливе, але поранення було несумісне з життям», – розповів він.

Громада Львова висловлює щирі співчуття родині та всім, хто її знав і любив.

«Це дуже страшно і жахливо.  Я завжди кажу, що в Україні більше немає безпечного місця. Але щоб таке зухвале, нагле вбивство. Вбивцю треба знайти!», – додав мер.

Садовий подякував правоохоронним органам, які активно працюють над цим.  Він додав, що замовник також має бути відомим і нести повну відповідальність.

У п’ятницю, 19 липня, у Львові близько 19:30 невідомий чоловік вистрілив Ірині Фаріон у голову біля її будинку на вулиці Масарика. Жінку госпіталізували у важкому стані. Стрілець втік, його шукають поліція та СБУ. За даними свідків, стріляв молодий чоловік. У місті оголосили план «Перехоплення». Прокуратура розслідує замах на умисне вбивство.

Львівський апеляційний суд у середу, 29 травня відновив Ірину Фаріон на посаді професорки кафедри української мови Львівської політехніки.

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження та вже призначила низку експертиз щодо висловлювань і публікацій колишньої депутатки Верховної Ради від “Свободи” та викладачки Національного університету “Львівська політехніка” Ірини Фаріон.

15 листопада міністр освіти та науки Оксен Лісовий повідомив про те, що Національний університет “Львівська політехніка”, де Фаріон викладала понад 30 років, ухвалив рішення звільнити її.

Нагадаємо, Ірина Фаріон була доценткою кафедри української мови Інституту гуманітарних та соціальних наук Національного університету «Львівська політехніка» та колишньою народною депутаткою від ВО «Свобода».

В інтерв’ю телеведучій Яніні Соколовій 5 листопада вона заявила, що не вважає російськомовних військових ЗСУ українцями й порадила їм називати себе «рускими». Окрім того, через публікацію Іриною Фаріон листа підтримки студента з Криму його затримала ФСБ.

Окупанти викрили хлопця, оскільки Фаріон не приховала його імені у скриншоті листа, а згодом проігнорувала заклики користувачів анонімізувати студента.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...