Карта бойових дій в Україні 19 липня

Сьогодні, 19 липня, в Україні розпочався 877 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають у Харківській області та на Донбасі, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 19 липня.

У ніч із 17 на 18 липня українські сили завдали удару по базі російської берегової охорони в окупованому Криму.

Російські війська нещодавно просунулися вздовж лінії Куп’янськ-Сватово-Кременна, а також у районі Харкова, Торецька, Авдіївки та Гуляйполя.

Геолокаційні кадри, опубліковані 17 липня, показують, що російські війська просунулися у західному Глибокому (на північ від Харкова). Бої тривали у Вовчанську та у напрямку Тихе (на схід від Вовчанська).

Російські війська продовжили наземні атаки у напрямку Сіверску 18 липня, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Російські блогери стверджували, що російські війська нещодавно просунулися в районі Роздолівки (на південь від Сіверску).

Російські війська продовжували наземні атаки на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки, а також на південний захід від Донецька в районі Парасковіївки та Костянтинівки. Військовий спостерігач повідомив, що українські сили відбили атаку і пошкодили три російські танки і два бронетранспортери.

Геолокаційні кадри, опубліковані 17 липня, показали, що російські війська просунулися на полях на південь від Гуляйполя. Український генеральний штаб повідомив, що російські війська атакували поблизу Роботино; на північний схід від Роботино на лінії Вербове-Мала Токмачка; і на північний захід Роботино на лінії Нестерянка-Новоандріївка.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...