Карта бойових дій в Україні 18 липня

Сьогодні, 18 липня, в Україні розпочався 876 день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають у Харківській області та на Донбасі, а ЗСУ намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій Інституту вивчення війни (ISW) за даними 18 липня.

17 липня Росія та Україна обмінялися 95 військовополоненими у рамках індивідуального обміну.

Українські війська відновили позиції на південь від Торецька, а російські війська нещодавно просунулися на північ від Харкова, а також в районі Куп’янська, Сватового, Авдіївки, Вугледару.

Російські війська продовжили наступ у районі Глибокого та на північний схід від Харкова в районі Вовчанська та Тихе 16 та 17 липня.

Нещодавно українські сили відновили втрачені позиції на південь від Торецька. Геолокаційні кадри, опубліковані 16 липня, показують, що українські сили відновили позиції вздовж вітросмуги на південний схід від Нью-Йорка (на південь від Торецька). 

Російські та українські джерела повідомили про продовження боїв на захід від Донецька біля Красногорівки та Георгіївки, а також на південний захід від Донецька біля Костянтинівки та Парасковіївки.

17 липня позиційні бої продовжились на заході Запорізької області, але підтверджених змін на лінії фронту не було. Російський блогер 17 липня заявив, що активність українських безпілотників на запорізькому напрямку знизилася після того, як російські війська завдали удару по групі українських операторів безпілотників у районі Малої Токмачки.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...