Стало відомо, в які терміни отримають штрафи військовозобов’язані, які не оновили дані

Хоча багато людей вважають, що штрафи особам, які не оновили свої дані в ТЦК, будуть виписуватися дуже швидко, в автоматичному режимі, представники Міноборони спростовують цю інформацію. Стягнення штрафів може затягнутися надовго.

Автоматичного накладення штрафів за невчасне оновлення даних не буде. Цю інформацію виклав речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі “Радіо Свобода”.

Хоча всі військовозобов’язані, які несвоєчасно оновили військово-облікові дані до 16 липня, порушили закон, не всі будуть оштрафовані відразу. Оформлення штрафу на підставі адміністративного правопорушення – це процедура, яка може тривати довго – від 3 місяців до 1 року.

“Протягом трьох місяців з дня виявлення та до року з моменту вчинення адміністративного правопорушення провадження може бути відкрито. Це не означає, що всім автоматично ставляться галочки і всім, хто не оновив, виписуються штрафи”, – розповів представник Міноборони.

Штраф не можна виписати без дотримання процедури, за адмінпорушення потрібно спочатку скласти протокол, потім буде ухвала суду. Це схоже на отримання штрафу за перевищення швидкості, навів приклад Лазуткін. Дізнатися про штраф можна буде у застосунку “Дія”.

Після 16 липня, як і раніше, можна оновити військово-облікові дані в ТЦК і в додатку “Резерв+”, але від штрафу це вже не врятує – потрібно було це зробити раніше.

Нагадаємо, Vgorode раніше писав, коли можна оскаржити штраф від ТЦК.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...