Відсьогодні оновити дані можна лише в ТЦК або “Резерв+”

Від сьогодні, 17 липня, оновити військово-облікові дані громадяни зможуть в ТЦК і СП та застосунку “Резерв+”.

Ті, хто не оновив їх вчасно, можуть отримати штрафи, однак їх не розсилатимуть автоматично, про це в етері загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини” повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

За словами Лазуткіна, на оновлення даних було відведено 60 днів (з 18 травня до 16 липня включно). Зробити це можна було в ЦНАПах, ТЦК і СП та застосунку “Резерв+”.

– Багато хто, вочевидь, відкладав на останній момент та розраховував на те, що ініціативи депутатів, які пропонували продовжити ці терміни, будуть підтримані. Але наразі ми маємо таку ситуацію, на жаль, під час такої спеки люди стоять дійсно в чергах. Міністерство оборони жодним чином не впливає на роботу ЦНАПів і на їхній графік роботи, але скупчення людей наразі є. І я нагадати хотів, що сьогодні до 23:59 можна оновити свої дані в застосунку Резерв+. І це займе кілька хвилин буквально. Тому таким чином можна уникнути адміністративної відповідальності за виконання норм закону.

Речник Міноборони повідомив, що від сьогодні оновлення можливо лише в Резерві+ або ТЦК та СП.

Проте Лазуткін повідомив, що це не означає, що штрафи будуть виписуватись і розсилатись автоматично, бо там є певна процеедура.

Він відзначив, що наразі немає інформації щодо можливого продовження термінів оновлення військово-облікових даних, які були передбачені в законі про мобілізацію.

Варто зазначити, що близько 4,5 мільйона громадян України оновили свої військово-облікові дані, з них 3 мільйона 200 тисяч сформували свої оновлення через “Резерв+” і завантажили електронні військові облікові документи.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...