Стоянці не бути: суд скасував рішення Київради

Незаконна нерухомість стало підставою для відведення земельної ділянки

Господарський суд Києва скасував рішення Київської міської ради, яким на столичній Троєщині земельну ділянку вартістю майже 17 млн гривень без аукціону було передано приватній фірмі під облаштування автостоянки.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

Як розповіли правоохоронці, встановлено, що Київрадою в порушення земельного законодавства, у зв’язку з набуттям права власності на нерухоме майно,  поза аукціоном надано в оренду на 15 років земельну ділянку площею майже 0,5 га на вулиці  Оноре де Бальзака в Деснянському районі  Києва для розміщення автостоянки. Водночас площа земельної ділянки майже  в  229 разів перевищує площу розташованого на ній нерухомого майна.

У цьому контексті в прокуратурі зауважили, що надання земельних ділянок для експлуатації та обслуговування об’єктів дорожнього сервісу, до яких належать і  автостоянки, здійснюється лише за результатами земельного аукціону.

Крім того, нерухоме майно, яке стало підставою для відведення земельної ділянки, є самочинно збудованим.

Нагадаємо, днями Господарський суд Києва повернув столичній громаді земельну ділянку на березі озера Видубицьке, що в Печерському районі, вартістю понад 28 млн гривень.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *