Карта бойових дій в Україні 20 травня

Сьогодні, 20 травня, в Україні розпочався 817-й день повномасштабної війни з Російською Федерацією. Російські війська наступають на Харківщині, а українці намагаються зупинити наступ.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 20 травня.

Українські сили завдали успішних ударів безпілотників по російській військовій інфраструктурі та нафтопереробним заводам в окупованому Криму, Краснодарському краї та Ленінградській області в ніч із 18 на 19 травня.

Російські війська нещодавно просунулися в межах Вовчанська, а також у районі Часового Яру та Донецька.

Російські війська 19 травня продовжили наступальні дії на рубежі Куп’янськ, Сватове, Кремінна, проте підтверджених змін лінії фронту не відбулося.

У Генштабі України повідомили, що російські війська значно посилили свою активність на Сіверському напрямку (на північний схід від Бахмута) і завдали ударів у районі Верхньокам’янського (на схід від Сіверску), Роздолівки (на південь від Сіверску) та Івано-Дар’ївки (на південний схід від Сіверска).

Геолоковані кадри, опубліковані 19 травня, показують, що російські війська просунулися на південний захід від Мар’їнки (на захід від Донецька) та у східній частині Парасковіївки (на південний захід від Донецька).

Бої тривали на захід від Донецька в районі Красногорівки та Георгіївки; на південний захід від Донецька в районі Перемоги, Парасков’ївки та Новомихайлівки, а також на південний схід від Вугледара біля Володимирівки.

Російський блогер заявив, що російські війська захопили невстановлену українську позицію на північний захід від Вербового (на схід від Роботина).

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

No votes yet.
Please wait...