Вивчено думку респондентів щодо обмежень електропостачання

Соціологи провели опитування

Дві третини українців готові терпіти короткочасні перебої з електрикою, хоча стабільне забезпечення нею є для них важливою складовою життя.

Такі дані дослідження громадської думки наводить Соціологічна компанія «Рейтинг».

Як показало соціологічне опитування, 27 відсотків  респондентів зазначили, що стабільне енергозабезпечення є надзвичайно важливим для них. І лише 7  відсотків  відповіли, що стабільне енергозабезпечення не є важливим і вони готові терпіти довготривалі перебої зі «світлом».

Водночас, якщо ситуація з енергозабезпеченням буде погіршуватися, 54  відсотки опитаних планують використовувати power bank для збереження електроенергії для побутових потреб, 43  — альтернативні джерела енергії. Натомість пунктами незламності планують скористатися 22  відсотки опитаних громадян, послугами громадських місць — 19. А 5 відсотків респондентів розглядають можливість зміни місця проживання в межах України, ще 4 планують виїхати за кордон у випадку погіршення енергозабезпечення.

Водночас третина опитаних (35 %) вважає, що енергетична інфраструктура країни повністю витримує виклики у формі ракетних ударів російських окупантів, натомість більшість (56 %) переконана, що енергосистема держави витримує частково такі випробування, а ще 4 відсотки оцінюють ситуацію як дуже критичну.

Також опитування виявило, що є 6 відсотків українців, які нічого не знають про повітряні удари рашистів по енергосистемі України.

Опитування проводилося 6-8 травня 2024 року. Методом телефонного інтерв’ю на основі випадкової вибірки мобільних  номерів  було опитано 1200 респондентів віком від 18 років і старше в усіх областях України, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування був відсутній український мобільний зв’язок. Статистична похибка не перевищує 2,8  відсотка.

Нагадаємо, за результатами соціологічного опитування, переважна більшість українців схвально ставиться до збільшення витрат на оборонний і безпековий сектори навіть, якщо це не дуже добре вплине на сімейний бюджет.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *