У Києві фінішує ветеранський велопробіг

Ветерани проїдуть усією Україною на велосипедах у памʼять про побратимів та посестер

Триває щорічний велопробіг “Шануємо пам’ять захисників України”. Він розпочався вчора в Ужгороді і завершиться символічно 23 травня – у День Героїв України, біля Стіни пам’яті загиблих за Україну в столиці.

Про це повідомляє Міністерство у справах ветеранів.

Як розповів заступник глави відомства Фархад Фархадов,

«велопробіг-2024 має дві мети: показати ветеранам один із способів їхнього відновлення та вшанувати пам’ять загиблих героїв. Мінветеранів сприяє ініціативам для спортивної реабілітації ветеранів війни. Тому Український ветеранський фонд, що в управлінні Міністерства, оголосив збір коштів у рамках велопробігу».

Увесь маршрут Велопробігу-2024 проїдуть два ветерани війни –  Іван Балашов та Анатолій Вересенко. У кожному регіоні до них приєднуватимуться велосипедисти-ветерани та всі охочі.  

Перший ветеранський велопробіг у співпраці з командою Міністерства у справах ветеранів організували в 2020 році. Тоді маршрут пролягав  до Маріуполя. Їхало четверо ветеранів: Іван Балашов, Микола Дидяк, Сергій Поліщук та Анатолій Вересенко. Подолали 1795 кілометрів.

Цього року команда учасників-ветеранів подолає понад 1000 км за маршрутом від Ужгорода до Києва, через міста Стрий, Тернопіль, Хмельницький, Вінниця, Житомир, Біла Церква, Бородянка, Димер, Гостомель, Буча, Ірпінь, Лютіж, Вишгород і фінальна точка – столиця.

Читайте також: ЗБІРНА ВЕТЕРАНІВ ВІДПРАВИЛАСЯ ДО США НА ПРЕСТИЖНІ ЗМАГАННЯ

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *