Війна за добу: бої тривають по всьому фронту. Місцями є незначна втрата територій

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті.

У Генштабі розповіли про ситуацію

Упродовж 14 травня Збройні Сили України знищили майже 1510 окупантів, 14 танків, 48 бронемашин, 23 артилерійські системи і РСЗВ, 30 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 2 крилаті ракети, а також 55 одиниць автомобільної, спеціальної техніки й автоцистерн.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«З початку минулої доби відбулося 145 бойових зіткнень, противник завдав 3 ракетних удари, понад 320 ударів дронами-камікадзе та здійснив понад 2400 обстрілів позицій наших військ. Активно задіював авіацію — російські терористи скинули на територію України майже 70 керованих авіабомб», — повідомили в Генштабі.

Як розповіли військові, на Харківському напрямку підрозділи наших військ відбили 11 атак противника зокрема, на напрямках Глибоке — Липці, Лук’янці — Липці, Борисівка — Нескучне, Шебекіно (рф) — Вовчанськ, а 3 боєзіткнення ще тривають.

При цьому на окремих ділянках, в районах Лук’янців та Вовчанська, внаслідок вогневого впливу та штурмових дій противника, для збереження життя наших військовослужбовців та уникнення втрат, підрозділи здійснили маневр та перемістились на більш вигідні позиції.

«Бої тривають. Українські підрозділи не дають російським окупантам закріпитись. Проводяться контратакуючі дії, ворог під постійним вогневим контролем артилерії та підрозділів БПЛА Сил оборони», — запевнили у Генштабі.

У ході бойових дій на цьому напрямку, запевнили в командуванні ЗСУ, втрати особового складу ворога за 14 травня складають 162 військовослужбовця вбитими. Також пошкоджено 26 одиниць озброєння та військової техніки.

Водночас на Куп’янському напрямку ворог здійснив 16 атак на позиції наших військ, але успіху не мав. Крім того, наші війська відновили тут втрачені раніше позиції та покращили своє тактичне положення на окремих напрямках.

На Лиманському напрямку підрозділи ЗСУ відбили 2 атаки противника. Втрат власних позицій не допущено.

На Сіверському напрямку наші війська припинили 5 штурмів противника. Наразі тривають 4 бойових зіткнення, але ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку підрозділи наших військ відбили 12 атак окупантів. Досі тривають 9 боєзіткнень. Втім втрат позицій не допущено, наші війська проводили заходи з покращення тактичного положення і мали успіх.

На Покровському напрямку підрозділи Сил оборони відбили 33 атаки противника На даний час ще йдуть 7 збройних сутичок. Слід визнати, що в ході боїв, внаслідок штурмових дій та інтенсивного вогневого впливу противника на окремих напрямках наші підрозділи змінили позиції для збереження життя військовослужбовців та покращення тактичного положення.

На Курахівському напрямку підрозділи наших військ відбили 7 атак противника.

На Времівському напрямку успішно відбито 10 атак противника. Тут наші бійці також проводили заходи з покращення тактичного положення, що принесло успіх.

На Оріхівському напрямку підрозділи наших військ відбили 3 атаки противника на напрямку Новопрокопівка — Роботине, противник успіху не мав.

Водночас на Придніпровському напрямку окупанти продовжують спроби витіснити наші війська з лівобережжя Дніпра. Тут минулої доби було зафіксовано 5 атак противника на напрямку Олешківські Піски — Кринки, ситуація контрольована, втрат позицій не допущено.

«На інших напрямках фронту суттєвих змін в обстановці не відбулось», — зауважили у Генеральному штабі ЗСУ.

Як повідомлялося, упродовж 12 травня Збройні Сили України знищили майже 1400 окупантів, 11 танків, 43 бронемашини, 28 артилерійських систем і РСЗВ, засіб ППО, літак, 49 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 3 крилаті ракети, а також 35 одиниць автомобільної, спеціальної техніки й автоцистерн.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *