Прокуратура передала до суду справу керівника «Київавтодору»

Також під суд піде колишній очільник КП «ШЕУ Солом’янського району»

Солом’янська окружна прокуратура   Києва скерувала до суду обвинувальний акт стосовно керівника КК «Київавтодор» та колишнього керівника КП «Шляхо-експлуатаційне управління по ремонту та утриманню автомобільних шляхів та споруд на них Солом’янського району м. Києва».

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Чиновників судитимуть за те, що вони перетворили земельну ділянку в Солом’янському районі на стихійний сміттєвий полігон, що завдало державі збитки  на суму майже  278 млн гривень.

«За даними слідства, керівник КК «Київавтодор» внаслідок несумлінного ставлення до своїх службових обов’язків, допустив, що підконтрольне підприємство – КП «ШЕУ Солом’янського району міста Києва» фактично перетворило земельну ділянку на стихійне сміттєзвалище», – йдеться в повідомленні.

ШЕУ вивозило свої відходи на ділянку, незважаючи на чинні договори з підприємствами, що надають послуги з утилізації відходів та вивезення сміття на спеціально облаштовані полігони.

Посадовцям  висунуто  звинувачення за ч. 2 ст. 239 (службова недбалість) та ч. 2 ст. 367 КК (забруднення земельної ділянки).

Читайте також: Загибель  людей  через зачинене укриття у Деснянському районі: суд призначив перше засідання

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *