Київрада з третьої спроби перейменувала проспект Правди на проспект Євросоюзу

У Києві з’явився проспект Європейського Союзу: Київрада перейменувала проспект Правди

Фракція «ЄС» нарешті досягла свого

У Києві з’явився проспект ЄС.

Рішення про перейменування проспекту Правди на проспект Європейського Союзу було ухвалено сьогодні, 8 травня, на позачерговому засіданні Київради.

Протягом засідання депутати декілька разів намагалися зібрати голоси для ухвалення рішення, яке при першому голосуванні набрало лише 59 голосів. Зрештою після двох спроб повернути рішення на повторний розгляд за ухвалення по суті проголосувало 62 депутати.

Що передувало

Зазначимо, що порядок денний сьогоднішнього засідання містив лише два проєкти рішень – про надання звання «Почесний громадянин Києва» екс-головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному (пізніше до цього проєкту додали велику українську поетесу Ліну Костенко) та проєкт про перейменування проспекту Правди.

На початку засідання голова фракції «Слуга народу» Андрій Вітренко заявив, що його фракція не буде брати участь у голосуванні. Сьогоднішнє засідання він назвав намаганням Віталія Кличка «виконати зобов’язання перед своїм політичним союзником Порошенком».

«Ми чудово розуміємо, що для вас всіх друге питання (про перейменування проспекту Правди – ред.) набагато важливіше, ніж перше, – звернувся Вітренко до депутатів Київради. – Цинізм полягає у тому, що команда мера вирішила використати звання Героя України Залужного і совість української нації Костенко. Політикани цинічно використовують їхнє ім’я та їхні звитяги у своїх політичних інсинуаціях».

У відповідь члени фракцій «УДАР» та «Європейська солідарність» звинуватили «Слуг народу» в нехтуванні інтересами киян. Також співголова фракції «УДАР», радник Віталія Кличка Дмитро Білоцерковець дорікнув Вітренку в недостатній радості з приводу надання Залужному звання почесного громадянина столиці.

«Цинізм – це коли ви єдина людина, яка не аплодувала, коли київський міський голова сьогодні сказав, що буде пан Залужний почесним громадянином України», – сказав Білоцерковець, у запалі переплутавши почесні звання.

Нагадаємо, протягом минулого року фракції «ЄС» та «УДАР» декілька разів намагалися протягнути рішення про перейменування на проспект Європейського Союзу колишнього Повітрофлотського проспекту. Зокрема, навесні 2023 року «Європейська Солідарність» запустила рекламну кампанію на просування такого перейменування. Однак ідея не мала успіху, і 8 лютого 2024 року рішенням Київради проспект було перейменовано на честь Повітряних сил.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *