Робота за кордоном: столичні шахраї ошукали сотні людей

Правоохоронці викрили злочинне угруповання

Столичні правоохоронці викрили злочинне угруповання, яке під приводом працевлаштування в країнах Європи ошукало майже триста  людей на суму  3 млн гривень.

Про це повідомляє ГУНП України в м. Києві.

Як розповіли правоохоронці, за даними слідства, організував злочинну схему 26-річний чоловік. Учасники оборудки створили вебсайт, на якому пропонувалися посередницькі послуги щодо нібито працевлаштування українців у країнах північної Європи. Спілкування з потенційними заробітчанами здійснювалося через call-центр. Для цього до «роботи» організатор долучив трьох спільників, які виконували функцію менеджерів та вели комунікацію з клієнтами.

Примітно, що для підтвердження надійності компанії її «співробітники» надсилали клієнтам договори неіснуючих правочинів про узгодження умов для ознайомлення та підписання. Однак після отримання від клієнтів оплати за послуги в сумі від 8 до 18 тисяч гривень, підозрювані припиняли з ними зв’язок, а отримані гроші привласнювали.

Чотирьох фігурантів шахрайської схеми поліцейські встановили та провели  обшуки  за місцями мешкання та «роботи» організатора і  його спільників. У результаті цих дій було вилучено понад 40 тисяч доларів США та 350 тисяч гривень готівкою, дві автівки, прикраси з діамантами, мобільні телефони, ноутбуки та банківські картки і чорнові записи, що підтверджують протиправну діяльність  угруповання.

Слідчі повідомили організатору та трьом виконавцям про підозру за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою,  та ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України – легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом. 

Наразі встановлено, що в такий спосіб шахраї ошукали 273 охочих працевлаштуватися, отримавши від них майже 3 мільйона гривень.

Нагадаємо, столичні правоохоронці викрили в Києві схему махінації з квартирами померлих киян і затримали учасників злочинної групи.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *