Дружина за гроші: у Києві вигадали нову лазівку для ухилянтів

Правоохоронці викрили діяльність «шлюбного» агентства

Столичні правоохоронці викрили жіночий «дует», який пропонував чоловікам уникнути мобілізації завдяки фіктивному одруженню на жінці з інвалідністю.

Про це повідомляє ГУНП України у м. Києві.

Як розповіли правоохоронці, роботу фіктивного «шлюбного агентства» припинили співробітники міграційної поліції спільно зі слідчими поліції Києва. Налагодила її 38-річна мешканка Київщини та її 48-річна поплічниця. Через оголошення в телеграм-каналах жінки підшукували чоловіків призивного віку, які бажали уникнути мобілізації, а також «наречених» для них.

«Таїнство» шлюбу аферисти поставили на потік — будь-хто з бажаючих «одружитися» міг зробити це за 3,5 тисячі доларів.

Втім останню протиправну діяльність було викрито одразу після укладання фіктивного шлюбу із 43-річною уродженкою Тернопільської області, яка приїхала до столиці на один день для укладання «угоди». За свою участь у незаконній оборудці остання отримала 1500 доларів, які було вилучено під час слідчих дій.

Організаторку «шлюбів» і «наречену» правоохоронці затримали та повідомили їм про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Санкція найбільшого покарання передбачає до дев’яти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про оголошення підозри третій учасниці незаконної оборудки, та встановлюються й інші особи, причетні до протиправної діяльності.

Нагадаємо, столиця Україна посідає почесне перше місце як за кількістю шлюбів, так і за кількістю розлучень за підсумками минулого року.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *