Українці назвали головних друзів своєї країни

Соціологи провели дослідження

Сполучені Штати Америки через політичні «гойдалки» у питанні надання України військово-фінансової допомоги ледве потрапили до десятки головних друзів українців, а Польща через «фермерські» страйки посіла останнє місце рейтингу. Натомість інша країна з Північноамериканського материка несподівано очолила список «10 друзів України».

Screenshot

Відповідні дані дослідження громадської думки оприлюднила соціологічна служба Центру ім. Разумкова.

За результатами опитування, більшість респондентів висловлюють позитивне ставлення до Канади (93%).

До трійки головних друзів України також потрапили  Латвія (93%) і Велика Британія з Литвою та Францією, які набрали однакові 92 відсотки прихильності українців.

За цими країнами йдуть Естонія (91% українських симпатій), Німеччина (90%), Чехія (89%), Нідерланди ( 87,5%). США з 80 відсотками  прихильників замикають першу десятку.

Наступними в списку друзів опинилися Молдова (77%), Румунія (70%), Словаччина (70%), Туреччина (68%) та Польща ( 58%).

Водночас до Угорщини більшість респондентів (63%) ставляться негативно.

Опитування проводилося з 21 до 27 березня 2024 року. Методом face-to-face було опитано 2020 респондентів віком від 18 років на територіях, що контролює уряд  України та на яких не ведуться бойові дії. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3 відсотка.

Нагадаємо, переважна більшість українців із розумінням ставиться до неможливості проведення будь-яких виборів загальнодержавного характеру під час війни.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *