У музеї війни воїни розкажуть про звільнення Київщини від окупантів

До другої річниці деокупації частини районів Київської області від рашистів Національний музей історії України в Другій світовій війні проведе тематичний захід

Своїми спогадами про лютий – квітень 2022 року поділяться, зокрема,  викладачі та курсанти Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут, які стали на захист Батьківщини. Також буде продемонстровано документальні кадри з оборони Києва та музейних експедицій деокупованими містами й селами одразу після відступу рашистів. Результатом цих експедицій і стала документальна виставка свідчень воєнних злочинів росіян «Україна – розп’яття». Учасники заходу ознайомляться з артефактами, що були зібрані музейниками в місцях найбільших битв: Бучі, Ірпені, Гостомелі, Макарові та Бородянці.

Як повідомляє музей, на зустрічі ви дізнаєтеся історії живих та полеглих захисників Київщини: льотчиків – «Привидів Києва» Миколи Матюшенка й Олександра Оксанченка, спецпризначенців НГУ Вадима Зеленюка, Романа Собківа, Олега Грами, солдатів 10-ї бригади Тараса Савчука, Артема та Романа Хвостиків і бійця тероборони Івана Патриляка.

Читайте також: НОВА ФОТОЗОНА: БІЛЯ СТОЛИЧНОЇ  МЕРІЇ ВІДКРИЛАСЯ  ЦІКАВА ЕКСПОЗИЦІЯ

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *