Карта бойових дій в Україні 7 вересня

Сьогодні, 7 вересня, в Україні розпочалася 561-та доба повномасштабної війни з Російською Федерацією. Українські сили продовжують контрнаступальні дії та поступово просуваються вперед.

Vgorode публікує карту бойових дій від Інституту вивчення війни (ISW) за даними 7 вересня.

Українські війська досягли успіхів у західній частині Запорізької області. Українські та російські джерела повідомляють, що російська оборонно-промислова база стикається з зростаючими проблемами заміни основних поставок на додаток до відомих проблем із відновленням запасів високоточної зброї.

Російські війська вели наступальні дії на лінії Куп’янськ – Сватове – Кремінна, поблизу Бахмута, на лінії Авдіївка – Донецьк, на заході Запорізької області та 6 вересня просунулися на окремих ділянках. Українські війська просунулися в районі Бахмута, на лінії Авдіївка-Донецьк та на заході Запорізької області.

Російські війська вели наступальні дії вздовж лінії Куп’янськ-Сватово-Кременна і, як повідомляється, просунулися 6 вересня. Міністерство оборони Росії (МО) стверджувало, що російські війська покращили свої тактичні позиції поблизу Новоєгорівки (15 км на південний захід від Сватового). Російські джерела стверджували, що українські війська вели наступальні дії вздовж лінії Куп’янськ-Сватово-Кременна, але не просунулися 6 вересня.

Українські війська вели наступальні операції поблизу Бахмута та просунулися 6 вересня. Український Генштаб повідомив, що українські війська досягли часткового успіху на Бахмутському напрямку і витіснили російські війська з позицій на південь від Бахмута.

Українські війська 6 вересня продовжували контрнаступальні дії у районі кордону Донецько-Запорізької області. Вони продовжували атакувати лінію Новодонецьке – Новомайорське (приблизно 12-18 км на південний схід від Великої Новосілки) протягом ночі та 6 вересня.

Геолокаційні кадри показують, що українські сили просунулися вздовж лінії окопів на захід від Вербового (близько 20 км на південний схід від Орєхова). 6 вересня російські війська здійснили обмежену та невдалу наземну атаку на заході Запорізької області. Український Генштаб повідомив, що українські війська відбили російську атаку поблизу Роботиного.

Спікер ВМС України капітан третього рангу Дмитро Плетенчук також зазначив, що російські сили в Чорному морі змушені змінити свою поведінку через збільшення загрози ударів безпілотників ВМС України і все частіше ховають судна в портах окупованого Криму і ближче до Новоросійська, а не в портах.

No votes yet.
Please wait...