У столиці назвали здобутки у професійній освіті у 2019 році

Що ж цікавого відбулося у професійній (професійно-технічній) освіті Києва за цей рік? Підсумки підводить Департамент освіти і науки КМДА. 

1. Передано 12 цілісних майнових комплексів закладів професійної (професійно-технічної) освіти із державної до комунальної власності територіальної громади міста Києва.

2. Створено 3 навчально-практичні центри (за галузевим спрямуванням): «Sniezka» для професійної підготовки робітників за професією «Маляр» на базі Київського вищого професійного училища будівництва і архітектури; «Сонячний коледж» за професією «Майстер з монтажу та обслуговування систем відновлювальної енергетики» у Державному навчальному закладі «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» за участі міжнародних партнерів з Польщі; за професією «Електромонтажник з освітлення та освітлювальних мереж. Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування. Електромонтажник силових мереж та електроустаткування» у Київському професійному енергетичному ліцеї;

3. Встановлено пожежну сигналізацію у 22 закладах професійної (професійно-технічної) освіти на загальну суму 26,4 млн грн. 

4. Розпочато термомодернізацію будівель закладів професійної (професійно-технічної) освіти (вперше здійснено капітальний ремонт фасаду у державному професійно-технічному навчальному закладі «Міжрегіональний центр ювелірного мистецтва м. Києва» на загальну суму 3,6 млн грн).

5. Започатковано проведення Державної кваліфікаційної атестації у формі онлайн-тестування з 6 окремих професій («Кухар, кондитер», «Секретар керівника (організації, підприємства. установи)», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», «Лицювальник-плиточник», «Штукатур») серед учнів 13 закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

6. Переможцями у Міжнародному конкурсі комп’ютерних проєктів Infomatrix стали здобувачі освіти Державного навчального закладу «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою».

Нагадаємо, шеф-кухарі шкільних їдалень Києва поділилися творчими стравами.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *