Плюси та мінуси свердловини на воду в приватному будинку

Плюси та мінуси свердловини на воду в приватному будинку

Власна водозабірна свердловина — це економія і, перш за все, незалежність від центрального водопостачання. Однак іноді це також єдиний спосіб отримання доступу до чистої води. Компанія «Кароліна» займається проектуванням свердловин на воду https://burenie-skvazhin.com.ua/proektuvannya-sverdlovin-na-vodu/, їх бурінням, облаштуванням та обслуговуванням. Скористайтеся послугами професіоналів, щоб не перейматися безперебійним доступом до чистої артезіанської води.

Плюси та мінуси свердловини на воду в приватному будинку

Переваги та тривалість служби індивідуальної свердловини

Головне завдання буріння свердловини на ділянці та монтажу обладнання — забезпечення доступу до артезіанської води. Сьогодні водозабірні споруди є найкращими джерелами забезпечення домогосподарств питною водою у разі відсутності можливості підключення приватного будинку до водопроводу. Завдяки сучасним технологіям бурові компанії сягають горизонтів на глибині кількох десятків метрів. На таких глибинах вода захищена від мікробіологічних та хімічних забруднень.

Перевагою власного джерела води також вважається висока ефективність водозабору.

Вода піддається природній фільтрації, завдяки чому користувач має доступ до чистої води, схильної до контакту з набагато меншими забрудненнями, ніж у випадку з іншими способами видобутку води.

Ще одним плюсом є економія. Єдині постійні витрати, на які доводиться рахуватися, — це електроенергія, необхідна для живлення занурювального насоса.

Індивідуальна свердловина на ділянці — це ще й комфорт, пов’язаний із гарантованим водопостачанням. Буває, що підключення підприємства до водопровідної мережі неможливе з різних причин — іноді через відсутність належної інфраструктури, іноді через надмірно високі витрати. Глибока свердловина залишається єдиним розумним рішенням.

І, звичайно, власний водозабір означає велику незалежність. Користувача не стикається з такими проблемами, як падіння тиску, нестача води та коливання цін, характерні для використання водопровідних мереж.

При належному обслуговуванні обладнання прослужить не менше 50 років.

Підключення до централізованої системи водопостачання

Основне завдання комунальних водопровідних споруд — забезпечення подачі води необхідної якості, а пріоритетом є безпечне постачання людей.

При прийнятті рішення про підключення приватного будинку до водопроводу необхідно враховувати низку факторів. Наприклад, підключившись до централізованої системи, ви можете зіткнутися з такими проблемами та мінусами:

  • Вартість. Прийде платити за комунальні послуги.
  • Незадовільна якість води. Як виявляється на практиці, якість води з таких джерел не завжди близька до ідеалу. У централізованих системах часто підвищено вміст сполук хлору, і навіть іонів заліза. Оскільки кожен з нас хотів би споживати воду якнайкращої якості, доводиться купувати домашні фільтри для води. У вигляді додаткових витрат буде необхідність проведення аналізу води у лабораторії. У такий спосіб можна визначити, які інгредієнти, що містяться у воді, знижують її цінність.
  • Кількість води, що поставляється. Мінусом також є відсутність гарантій, що вам не відключать воду з тих чи інших причин. Встановлене обладнання (насоси, труби) може бути застарілим. Не виключені також аварії та різні поломки.

Таким чином, хоча буріння свердловини — трудомісткий процес, загалом він вимагає набагато менших витрат, ніж водозабірний вузол колективного користування та має багато інших плюсів.

Допомогти вам з проектуванням, бурінням свердловини та монтажем необхідного обладнання готові фахівці компанії «Кароліна», до яких ви можете звернутися за вказаними на сайті компанії контактами. Організація займається облаштуванням індивідуальних свердловин під ключ у більшості областей України.

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *