Як не перегоріти волонтерам: у Києві триває масштабний форум

Марічка ШАМОТА

За статистикою, лише 6 – 7% українців залучені до волонтерського руху. Аби підвищити рівень залучення громадян до суспільного життя, у Києві проводять Форум розвитку громадянського суспільства.

Цього року він відбувся уже увосьме, його головною темою стала «Точка неповернення». Як пояснюють організатори, таку назву обрали, адже у теорії самоорганізації вона означає момент невизначеності в системі. А українські волонтери наразі знаходяться у моменті невизначеності. Багатьом доводиться або відмовлятися від цієї діяльності, або переходити на новий рівень – із чіткою організацією й вищим рівнем упорядкованості.

Протягом двох днів у конференц-залі НСК «Олімпійський» 2700 учасників на понад 30 зонах активно комунікуватимуть, шукатимуть розв'язання важливих питань й ділитимуться своїм досвідом. 

Поділитися власним досвідом волонтерства та стати ведучим запросили журналіста та громадського діяча Романа Вінтоніва, більш відомого під псевдонімом Майкл Щур у гумористичній програмі «#@)₴?$0» на каналі «Телебачення Торонто». 

– Волонтерство розвиває нашу спроможність любити та підвищує рівень емпатії. Залученість громадян до волонтерства підвищує якість життя в країні. Близько 100 мільйонів європейців займаються волонтерством, створюючи 5 % ВВП Європейського Союзу. У той час як в Україні таких лише 6 – 7%  людей. Однією з 6 цілей нашого міністерства є збільшення вдвічі частки населення, яке бере участь у суспільному житті, – зазначив міністр культури молоді та спорту України Володимир Бородянський. 

Форум зібрав рекордну кількість учасників серед яких представники благодійних та громадських організацій, донорських інституцій, органів державної та місцевої влади, підприємці. Уже протягом восьми років незмінним ідейним натхненником та організатором події у громадському секторі є громадська організація «ІСАР «Єднання».

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *