Міська влада та поліція будуть відстоювати історичну садибу в центрі столиці

Міська влада докладе зусиль, щоб врятувати садибу Мурашка. Будівлі, розташовані на вул. Малій Житомирській, 12-А, 12-Б, 14-А, 14-Б уже давно перебувають у аварійному стані, а мешканці сусідніх будинків скаржаться, що у закинутих приміщеннях збираються підозрілі люди.

Саме тому столична влада вирішила врятувати будівлю та звільнити її територію від «кримінальних елементів». Про це мають подбати столичні поліцейські.

 «Для міста найголовніше – врятувати садибу Мурашка. Нам неодноразово дорікали на її жахливий стан, але ми розуміємо, що певні сили стояли за тим, щоб місто не отримало контроль за садибою. На сьогодні ми максимально пропрацювали всі моменти в законодавчому полі, поінформували про ситуацію правоохоронців та представників служби з надзвичайних ситуацій і готові рішуче боротися за нашу пам’ятку», – заявила директорка Департаменту культури Діана Попова.

У Департаменті зазначили, що на сьогодні першочергове завдання – збереження знакових для міста об’єктів. Що стосується відселення мешканців будівлі, то місто запропонувало варіанти житла родині, яка офіційно мешкала в аварійному будинку.

До слова, фахівці оцінюють стан садиба Мурашка, як критичний. Першочергові дії щодо порятунку садиби мають бути такими: звільнити територію від сторонніх осіб, перекрити електрику, воду та газопостачання (адже комунікації також знаходяться у передаварійному стані), провести всебічну експертизу стану будівель.

 Значна історична цінність будівлі пов’язана із тим, що саме в ній мешкав відомий український живописець початку ХХ століття Олександр Мурашко.

Наталка Марків

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *