Парк у лісі: яким стали «Совки» після ремонту

Після інспекції проведених робіт з капремонту у парку «Совки», в. о. генерального директора КО «Київзеленбуд» Олексій Король пояснив, що особливість парку в тому, що це лісопарк і важливим завданням було зберегти та підкреслити атмосферу, притаманну цьому місцю.

Про це повідомляє пресслужба підприємства.

– Тож відтепер у парку «Совки» є периметральний екомаршрут протяжністю майже 2 км та центральна алея, створені із фібробетону, стежки з гравію поміж дерев, сучасні лави та урни для сміття, – сказав Олексій Король. – У 2018 році був влаштований яскравий дитячий майданчик площею 250 кв. м, який одразу став улюбленим місцем для ігор у малечі. Цього року встановили ще два. Для спортсменів облаштували майданчик з гумовим покриттям площею майже 400 кв. м із сучасними тренажерами.

Однією з родзинкою парку «Совки» стала шахова альтанка, в якій встановили 20 столів із шахівницями.

З моменту створення парку територія ніколи не освітлювалися. Під час капремонту вздовж центральної алеї, біля дитячих та спортивних майданчиків встановлено 85 опор із сучасним LED-освітленням. Заплановано встановити ще 92 опори. Для легкого орієнтування у парку встановлені навігаційні таблички. У рамках програми «Безпечна столиця» встановлять 51 камеру відеоспостереження та 10 сигнальних кнопок.

Зараз триває будівництво приміщення для громадської вбиральні та будинку садівника.

Центральним елементом вхідної групи став «сухий» фонтан із різнокольоровою підсвіткою. На зимовий період водограй консервується. По обидва боки від фонтану висадили спіральні лабіринти з туй та клумби, які висадили хвилями.

У 2018 – 2019 роках було висаджено майже 130 дерев та 4760 кущів білого дерну вздовж огорожі парку.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *