У столиці триває виставка ботанічного мистецтва

У Національному науково-природничому музеї НАН України проходить виставка ботанічного мистецтва. Близько 70 робіт у стилі ботанічної ілюстрації були створені 44-ма художниками з України, Чехії, Росії, Німеччини, Великобританії.

– В наш час коли все дуже швидко змінюється, так приємно зупинитись і потрапити в чарівний сад ботанічного мистецтва, де краса та гармонія рослин відображена в кожній роботі. З увагою до деталей, пильно досліджуючи ботанічну будову, художники відтворюють прекрасні портрети квітів, фруктів та овочів на папері, – розповідають організатори. – Ми спостерігаємо новий ренесанс сучасного мистецтва ботанічної ілюстрації у всьому світі. Майстерність авторів дивує реалістичністю техніки, грою світла та тіні, цікавими композиціями.

Виставка ботанічного мистецтва органічно вписалася у зали найбільшого природничого музею України. В експозиції тут використано метод об’ємної сушки рослин та їхній відповідної демонстрації (у натурному вигляді) у вітринах, біогрупах, діорамах. У практиці будівництва природознавчих музеїв світу такий метод, масово переважаючий у експозиції, застосовано вперше.

У рамках виставки відвідувачі мають змогу долучитися до майстер-класів і створити власний ботанічний шедевр. Слідкувати за новинами на Facebook-сторінці.

Коли: до 29 листопада.

Де: Національний науково-природничий музей НАН України, вул. Б. Хмельницького, 15.

Вхід до музею: 80 грн.

Нагадаємо, кияни принесли понад 500 книжок на благодійність.

Марія Катаєва

Використання матеріалів сайту лише з активним посиланням на vechirniy.kyiv.ua

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *