На Березняках висадили «іудині дерева»

У столичному парку на Дніпровській набережній з’явилися церсиси, які ще називають «іудиними деревами».  

Як розповіли у Центрі альтернативного озеленення Києва, саджанці закупили та висадили на балансовій території Київзеленбуду співробітники компанії ZEEKS.

— Окрема подяка КП по УЗН Дніпровського району за дозвіл провести «майстерклас» на їхній території. Тут церсиси квітнутимуть багато років, бо за ними доглядатимуть, — розповіли у Центрі альтернативного озеленення.

За словами озеленювачів, розташування дерев вивірене до міліметра, лунки заправлені гідрогелем, а до ґрунту додали добрива пролонгованої дії.

У КП УЗН Дніпровського району уточнили, що на Дніпровській набережній висадили 10 саджанців церсису канадського. Нагадаємо, що це дерево також називають багряником або «іудиним деревом». Церцис канадський відрізняється від свого європейського родича стійкістю до сильних морозів і більшою висотою (до 12 метрів).  

Унікальними ці дерева роблять рожеві квіти, які вкривають його повністю, навіть кору. Існує легенда, що саме на цьому дереві повісився Іуда Іскаріот. Втім, дослідники вважають, що така назва виникла завдяки батьківщині цього дерева – Іудеї.

Як раніше повідомляв «Вечірній Київ», у столиці встановили рекорд – висадили найдовшу в Україні алею сакур.

Олександр Михайлов

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *