Метро на Виноградар: на якому зараз етапі будівництво

Триває спорудження двох нових станцій метро – «Мостицька» і «Проспект Правди».

Тунелепрохідницький комплекс, за допомогою якого прокладають тунелі метро на Виноградар, рухається вперед від станції «Мостицька» у напрямку станції «Сирець», де фінішує майже через 1,3 км.  Наразі проводиться проходка так званого правого тунелю – з Виноградаря в центр. 

За словами заступника голови КМДА Олександра Густєлєва, на сьогодні тунелепрохідницький комплекс пройшов 60 м. Проте вже незабаром, завдяки монтажу всіх технологічних візків, комплекс набере свою максимальну швидкість і проходитиме під землею близько 200 м у місяць.

Роботи з будівництва метро ведуть одночасно на 6-ти будівельних майданчиках.

– Паралельно з роботою тунелепрохідницького комплексу триває будівництво правого перегінного тунелю в напрямку від Виноградаря до Сирця. Дільниця облаштування обертових тупиків станції «Проспект Правди» готується до розширення на південь – на територію майбутнього аварійного виходу зі станції. А на будівельному майданчику, де триває зведення електричної підстанції «Мостицької», бетонують стіни тунелів і саму підстанцію, – зазначив Олександр Густєлєв.

Він додав, що будівельники вже приступили до бетонування західної стіни – східну майже повністю забетоновано. Також практично завершено бетонування перекриттів внутрішніх приміщень.

Нагадаємо, що відкриття станцій «Мостицької» та «Проспект Правди» заплановане на грудень 2021 року.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *