Кличко нагадав киянам, за яких умов розгорнуть лікарні другої хвилі та зупинять транспорт

Мер столиці Віталій Кличко закликає киян не легковажити своїм здоров'ям. Сьогодні, в неділю, він влаштував терміновий брифінг, бо ситуація із розповсюдженням вірусу в столиці — тривожна.

За минулу добу в Києві – 307 випадків захворювання на коронавірус.

-Кількість хворих зростає в усіх районах столиці. Найбільше випадків захворювання виявили в Деснянському районі – 52. У Шевченківському, Солом'янському і Дніпровському – по 34 випадки, в Печерському районі – 32 виявлених хворих. Я не хочу нікого лякати, але ситуація непроста! Ми не повинні допустити інфекційного вибуху і колапсу медицини. Ми не повинні допустити повернення до суворих обмежень і глибокої економічної кризи, — підкреслив мер.

Він зазначив, що вже готові приймати хворих на COVID-19 і лікарні другої хвилі. Вони забезпечені всім необхідним. А медзаклади першої хвилі функціонують уже фактично, як інфекційні госпіталі.

-Сьогодні в стаціонарах перебувають 558 хворих на COVID-19. У тому числі 15 дітей. 105 пацієнтів — у важкому стані. Дев'ять – під апаратами ШВЛ. Із підозрою на коронавірус в лікарнях — 75 киян. Хворих на пневмонію — 748. Тільки минулої доби госпіталізували 74 таких пацієнта, — наголосив Віталій Кличко.

Мер Києва закликав киян та всіх українців нарешті зрозуміти ступінь загрози і припинити поводитися, ніби вірусу немає.

-Правила безпеки прості. Нескладно вдягати маску, часто мити руки, користуватися антисептиком. Тримати соціальну дистанцію і не йти в місця великого скупчення людей. Це елементарні речі. І нехтувати ними не можна! – Якщо ми не хочемо повернутися до суворого карантину. Якщо ми не хочемо, щоб знову зупинився громадський транспорт. Закрилися дитячі садки, а бізнес – сидів по домівках. Ще раз звертаюся до всіх: якщо ви самі не дбаєте про своє здоров'я, то хто зможе вас захистити?! Подумайте про це! Будьте свідомими і обережними! Бережіть себе! — наголосив Віталій Кличко.

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал «Вечірнього Києва» у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *