У Верховній Раді готують закон про аптеки в інтернеті

Валентин КОВАЛЬСЬКИЙ

Сьогодні інтернет-торгівля медичними препаратами існує, але законодавчо вона не врегульована.

У Верховній Раді хочуть ухвалити законопроєкт № 3615-1, в якому передбачено здійснення електронної торгівлі лікарськими засобами. Про це повідомили у парламентському комітеті з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

– Купівля ліків через інтернет потенційно дозволяє здобути препарати, яких немає у відповідному регіоні або навіть у всій країні. Процедура надання лікарських засобів та виробів медичного призначення досить суворо регулюється на багатьох етапах. Споживач вимушений довіряти постачальнику, але у випадку ліцензованого аптечного закладу для цієї довіри – більше підстав. В інтернеті треба перевіряти джерело, через яке можна придбати ліки, – розповів науковий співробітник «Інституту медицини праці імені Ю.І. Кундієва НАМН», лікар Дмитро Зайцев.

Онлайн-торгівля ліками заборонена урядовою постановою №929. Проте через епідемію коронавірусу, згідно з рішенням Кабміну, ще в березні-2020 внесли зміни до ліцензійних умов, за якими дозволяється здійснювати дистанційні продажі.

Слідкуйте за актуальними новинами на наших каналах у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *