Пересадковий вузол на Петропавлівській площі став лякати киян

Катерина НОВОСВІТНЯ

Столичний блошиний ринок, який з боєм переміщували з Куренівки на Петрівку (нині Почайна) десять років тому, нині процвітає, особливо у вихідні дні. На Куренівці ж все одно лишився куток, де щоденно збираються продавці вживаних речей. Вони обрали жвавий, але геть позбавлений будь-якого благоустрою, пересадковий вузол трамваїв та міської електрички – Петропавлівську площу, що за Пташиним ринком.

Тут на вулиці Семена Скляренка існує розворотне кільце трамваю № 17, зупиняються трамваї № 19, 16, 11, 12. Сюди прямує потік пасажирів зі станції міської електрички «Вишгородська». Але для пасажирів тут немає нормальних, або хоч якихось зупинкових комплексів. Тут немає навіть заасфальтованої території площі. Просто на ґрунті щоденно розташовуються торговці непотребом. Їхній крам можна побачити розвішаним і на старовинному залізному павільйоні громадської зупинки. Перекинуті контейнери зі сміттям, купи непотребу, старі речі просто на землі – щоденний «пейзаж» Петропавлівської площі (дивіться огляд ситуації у відео «Вечірнього Києва»).

– Чого ви тут знімаєте?! Нас потім поліція розжене! У вас є робота, а у нас немає!, – кричали торговці на кореспондентів «Вечірки».

– У вас у парадному не чистіше, ніж тут!, – стверджували інші.

– Ми виживаємо, як можемо, – пояснює нам пані Віра, яка розповіла, що їй 76 років, вона отримує мінімальну пенсію, тому вже кілька років перебуває зі своїм убогим крамом на Петропавлівській площі. – На ринок нас не пускають торгувати, там все зайнято, до того ж дорого сплачувати за місце. На Петрівку також спробуй сунутися. Там вже свій контингент продавців. А я стою з «товаром» неподалеку від свого дому, тому що стара, шукаю зручностей хоч якихось. Хоча взимку доводиться добре лопатою попрацювати, щоб розгребти завали від паркану, де можна розмістити товар.

Кияни зауважують, що крім блошиного ринку, за відсутності будь-якого благоустрою, біля цього пересадкового вузла процвітають кілька барів – наливайок. Вони притягують сюди весь маргінальний контингент з округи.

– Попри великий пасажиропотік, поночі тут страшно ходити з роботи, – говорить мешканка вулиці Автозаводської Світлана. – Під час дощів чи танення снігу ми місимо болото й стрибаємо через великі калюжі, бо вода нікуди не сходить. Думаю, рано чи пізно влада зверне увагу на цей гадючник й буде зроблено нормальну площу, якщо не зі сквером, то хоча б заасфальтовану, з сучасним і, обов’язково, антивандальним зупинковим комплексом. Тут поряд будуються нові житлові квартали замість частини Куренівської промзони. Тому пасажирів у цій місцині значно побільшає.

Нагадаємо: влада столиці готується до реконструкції Кирилівської вулиці з трамвайними коліями (колишня Фрунзе). До проєкту включено і зміну ситуації на цій локації. Але проєкт довготривалий, його втілюватимуть у декілька етапів, тому порядку на площі доведеться, мабуть, чекати довго.

Фото, відео Марії ЛИСЕНКО, «Вечірній Київ»

Дивіться красиві відео та цікаві репортажі на нашому каналі в Youtube!

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *