Не час для пікніків: на Виноградарі «полювали» на відпочивальників

Цими вихідними представники поліції, рятувальники КАРС, ГУ ДСНС України у м. Києві, працівники КО «Київзеленбуд» та КП УЗН Подільського району міста Києва здійснили рейд місцями масового відпочинку на масиві Виноградар.

Про це розповів начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований.

З населенням провели роз’яснювальну роботу, нагадали та закликали всіх залишатися вдома, бо у місті діють обмежувальні заходи, і користуватися дитячими майданчиками, зонами відпочинку, а тим паче розводити багаття – заборонено.

– Надзвичайна ситуація в Україні – не час для прогулянок і відпочинку, а тим паче для пікніка! Це час берегти себе та близьких! – підкреслює Мальований. 

Він нагадав, що за порушення протиепідемічних заходів поліція має право складати адміністративні протоколи за ст. 44-3 (порушення правил карантину людей) Кодексу України про адміністративні порушення. Санкція статті передбачає накладення штрафу від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також триває пожежонебезпечний період. Тепла, суха погода сприяє збільшенню кількості пожеж в екосистемах. Тож пам’ятайте, що розведення багаття у лісах і парках заборонено чинним законодавством (стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення). За це передбачено штраф – від 340 до 1 360 гривень.

«Вечірній Київ» завжди поруч – в Telegram і Facebook!

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *