Медицина не витримає: Зеленський озвучив тривожні для України сценарії

Все про коронавірус

Президент Володимир Зеленський назвав три можливих сценарії розвитку подій через поширення коронавірусу в Україні. Два з них вітчизняна медична система не витримає.  

Про це глава держави розповів у своєму зверненні до українців.

— Сьогодні є три сценарії розвитку подій. Перший. Від трьох до п’яти відсотків одночасно захворілих на коронавірус. Це болючі цифри. Але такий сценарій не є катастрофою. Тож маємо бути зібраними та дисциплінованими: продовжити самоізоляцію, дотримуватися правил гігієни та не виходити на вулицю без потреби. Тоді ми переживемо цей шторм, — наголосив Володимир Зеленський.

За його словами, другий сценарій — 25% одночасно хворих на коронавірус, третій – понад 50%.

— Другого й тим паче третього сценарію наша медична система не витримає. Наші лікарі не витримають одночасного напливу такої кількості хворих. Кожен має усвідомити: карантин – це не канікули. Сонячна погода, парки, пляжі, шашлики – все це почекає. Все це – ніщо в порівнянні з власним здоров’ям та життям, — зауважив Президент.

Тому він закликав громадян, продовжувати залишатися вдома та не виходити на вулицю без зайвої потреби, як би не кортіло це зробити.

А народних депутатів Володимир Зеленський закликав прийняти на позачерговому засіданні Верховної Ради 30 березня два законопроекти щодо ринку землі і банків.

За його словами, якщо ці документи не будуть ухвалені, Україна не отримає 10 млрд доларів міжнародної допомоги та зіткнеться із загрозою дефолту.  

Читай "Вечірку" в Telegram та Facebook. 

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *