На сесію з дітьми: ошукані інвестори звернулись до Кличка

Валентин КОВАЛЬСЬКИЙ

Готуючись до сесії Київради, мешканці столиці влаштували протести, в яких брали участь молоді батьки разом із маленькими дітьми.

Відкриваючи ранкове засідання сесії Київради, столичний мер повідомив про лікарні, в яких підготовані інфекційні відділення через можливу загрозу коронавірусу.

Депутатські виступи у залі проходили під гучні крики людей, які протестували у кулуарах — перед входом на сесію.

Обурені кияни вимагали, щоб столична влада розібралася з недобудованими житловими об`єктами, через які постраждали інвестори.

У кулуарах гралися маленькі діти, які завдавали клопотів своїм батькам і не звертали увагу на невдоволення дорослих.

Зважаючи на протести під дверима Київради, столичний мер на кілька хвилин вийшов до людей.

Віталій Кличко вислухав скарги інвесторів і пообіцяв спільно вирішувати питання з проблемними довгобудами.

Тим часом у самій залі розглядали депутатські звернення і питання порядку денного (які заплановані на сесії). 

Депутатка Вікторія Муха запропонувала внести зміни до Правил «Київського метрополітену».

— Під час підготовки нових Правил користуванням, які були ухвалені в 2019 році, сталася технічна помилка, — зникла норма щодо безкоштовного перевезення музичних інструментів, — пояснила Вікторія Вячеславівна.

Доволі гострі дебати виникали навколо Гостинного двору, Будинку Сікорського та інших об`єктів, які знаходяться в занепаді.

— Місто готове взяти ці об`єкти на свій баланс і довести їх до нормального стану, — сказав міський голова Віталій Кличко.

На сесії виступив Валерій Сушкевич — Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю. Він запропонував підтримати проєкт, який спрямований на покращення умов життя для маломобільних груп населення.

— Комунальний транспорт у Києві практично на 100 відсотків доступний для людей із інвалідністю. Є поетапна робота мерії, щоб зробити метро доступнішим для маломобільних груп. Давайте зробимо столицю зразком «безбар`єрності» для інших міст України, — звернувся до депутатів Валерій Михайлович.

На думку Сушкевича, ухвалений Київрадою проєкт у подальшому міг би стати основою для ухвалення нового закону і реалізації Конвенції ООН, яка захищає права людей з інвалідністю.

 

 

 

 

Будьте постійно у курсі подій, якими живе столиця – підписуйтесь на канал "Вечірнього Києва" у Telegram та Facebook.

Sourse: vechirniy.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *