«Інженерний центр» КМДА провів тендер на 166 мільйонів

Із міського бюджету витратять 166 мільйонів гривень на реконструкцію Київського міського будинку дитини «Берізка» з прибудовою корпусу фізичної та реабілітаційної медицини

Тендер замовило комунальне підприємство«Інженерний центр» КМДА, яке очолює Михайло Терентьєв, депутат Київської міської ради від фракції «УДАР» Віталія Кличка.

Колаж: “Наші гроші”

Єдином учасником торгів було ТОВ «Абсолют Клімат», повідомляє «Прозорро».

До кінця 2025 року в Деснянському районі фірма повинна виконати реконструкцію нежитлової будівлі «А-1», «Б» Київського міського будинку дитини «Берізка» з прибудовою корпусу фізичної та реабілітаційної медицини на вулиці Кубанської України, 4. Планується шпунтове кріплення котловану, конструктивні рішення басейну, ремонт зовнішніх мереж електропостачання, теплопостачання, водопроводу та каналізації, кондиціювання, пожежної сигналізації, встановлення двох ліфтів та благоустрій території.

Як пише видання «Наші гроші», проєкт  без торгів замовили ТОВ «Укрмедпроект». Позитивний експертний звіт видало ТОВ «Укрекспертиза груп».

«Столична«Абсолют Клімат» належить В’ячеславу Березовському. Фірма входить до переліку засновників (14,29%) корпорації «Євробудінвест». За даними системи «Youcontrol» корпорація входить до групи родини Вознюк, ключовою особою якої є народний ексдепутат України Юрій Вознюк та члени – його дружина Зоряна Вознюк, батько Володимир Вознюк і тесть Валентин Богуславський. Активами групи є ТОВ «Екорембуд Лтд» (будівельно-монтажні роботи на промислових об’єктах) та ТОВ «Тіволі-Ленд» (продаж обладнання для спортивних та дитячих майданчиків). Проєкт «Серпом по рейтингу» Центру протидії корупції нарахував дев’ять  (корупційних чи шкідливих для країни законодавчих проступків) Юрія Вознюка, серед яких кнопкодавство і голосування за збереження недоторканності колег-нардепів, яких підозрювали у кримінальних порушеннях.

Із 2017 року «Абсолют Клімат» натендерив 4,56 млрд грн, найбільше – КНП «Медичний центр реабілітації та паліативної допомоги» (раніше Київський міський клінічний  госпіталь ветеранів війни)», – зазначає видання «Наші гроші».

Як розповідав «Kаштан NEWS», рік тому, восени мер Кличко доручив Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА здійснити позапланову перевірку щодо проведення тендеру та заявленої вартості ремонтних робіт у Київському міському клінічному госпіталі ветеранів війни.

До речі, Департамент внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА цьогоріч зазначав про «неналежне проведення КНП «Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни» аналізу поточних цін на ринку будівельних матеріалів, виробів та конструкцій під час визначення прямих витрат при складанні інвесторської документації та укладанні договору з підрядною організацією ТОВ ««Абсолют Клімат» по об’єкту: «Капітальний ремонт фасадів, покрівлі та заміна вікон головного корпусу КНП «Київський міський клінічний госпіталь ветеранів війни» за адресою: вул. Федора Максименка, 26 в Оболонському районі м. Києва», який в подальшому, за результатами аудиту, було розірвано, спричинено ризик неефективного використання фінансових ресурсів на суму 53,4 млн. грн».

Що прикметно, редакція «Kаштан NEWS» звернулася до КМДА з інформаційним запитом, попросивши назвати 10 найзбитковіших підприємств за підсумками 2023 року. У трійці збиткових – КП «Інженерний центр» (директор – Михайло Терентьєв: 39 мільйонів 20 тисяч гривень).

Читайте також: На шиї в громади  Києва

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *