Фільм київського режисера переміг на фестивалі в Страсбурзі

Кінострічку «Ти — Космос» режисера Павла Острікова відзначено міжнародними нагородами на Festival Européen du Film Fantastique de Strasbourg

Фільм отримав головну відзнаку фестивалю — Golden Octopus, а також нагороду Silver Melies, яка відкриває шлях до змагань за найпрестижніший приз європейських жанрових стрічок — Golden Melies, повідомляє Держкіно.

Світова прем’єра фільму  «Ти — Космос» відбулася в рамках програми Discovery на Міжнародному кінофестивалі в Торонто (TIFF). У 2020 році проєкт фільму став одним із переможців 14-го конкурсного відбору Держкіно.

Для зйомок було створено складні  декорації в павільйонах ДП «Національна кінематека України», аніматронік-робота, який самостійно рухався в кадрі, концепти корабля й інтер’єрів, щоб показати всі космічні сцени дійсно «космічно».

«Ти – Космос» — науково-фантастична трагікомедія про українського далекобійника Андрія, який після вибуху Землі залишається єдиним живим у Всесвіті. Зв’язок із ним встановлює французька вчена Катрін, і вони вирішують летіти назустріч одне одному, попри величезну відстань.

Головну роль виконав Володимир Кравчук, нині військовослужбовець ЗСУ, а його партнером став робот Максим, озвучений Леонідом Попадьком, також військовим.

Стрічку створено за підтримки Державного агентства з питань кіно компанією Fore Films, копродукція України та Бельгії. В український прокат фільм вийде навесні 2025 року.

Павло Остріков — 34-річний режисер і продюсер, дебютант, за плечима якого кілька успішних коротких метрів — зокрема, його «Випуск’97» у 2017 році здобув приз на 70-му міжнародному кінофестивалі в Локарно як найкращий короткометражний фільм.

Остріков закінчив Київський авіаційний університет, за освітою – правник.

Читайте також: Нові українські фільми, які варто подивитися

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *