Вшановуючи воїнів: музей літератури запрошує на мистецький захід

Завтра, 1 жовтня, о 13:00, у Національному музеї літератури України відбудеться літературно-мистецький захід до Дня захисників і захисниць «Мужність і відвага: Україна більше за життя»

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці музею.

Це свято стало символом визнання та вдячності військовим і всім громадянам, які стали на захист країни. День захисника пов’язаний із нашими козацькими традиціями – зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. Привітань, безумовно, заслуговують волонтери, прикордонники, військові медики, санітари, кухарі, всі, хто працює на забезпечення потреб фронту.

До участі у літературно-мистецькому заході «Мужність і відвага: Україна більше за життя» запрошено Заслуженого артиста України, військовослужбовця Дмитра Лінартовича, який зіграв головну роль у кількох українських кінострічках, продублював понад двісті ролей в іноземному кіно. У 2022 році Дмитро спочатку обороняв Київ у складі територіальної оборони, а потім воював у десантно-штурмовому підрозділі ЗСУ на херсонському напрямку, в районі Бахмута. Зазнав поранення та контузії в боях за Соледар у січні 2023-го.

Будуть звучати патріотичні твори – вірші та пісні, присвячені нашим героїчним воїнам у виконанні студентів Українського державного університету імені Михайла Драгоманова.

Читайте також: Війна і сцена Дмитра Лінартовича: грані творчості  популярного  актора

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *