Війна за добу: ворог зменшив активність на двох головних напрямках

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Упродовж 24 вересня Збройні Сили України знищили майже  1250 окупантів, 15 танків, 12 бойових броньованих машини, 75 артилерійських системи і РСЗВ, 115 БПЛА оперативно-тактичного рівня, а також 86 одиниць автомобільної, спеціальної техніки й автоцистерн.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Російські загарбники завдали по території України один ракетний удар, 57 авіаударів, скинувши 82 керовані авіаційні бомби. Крім цього, залучили для ураження понад 730 дронів-камікадзе та здійснили більше 3600 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах», — повідомили в Генштабі.

Як розповіли військові, на Харківському напрямку противник тричі безуспішно штурмував позиції наших підрозділів у районі Вовчанська. Водночас авіація ворога зі сторони Шебекіно (рф) завдала руйнівних ударів 7 керованими авіаційними бомбами по житлових районах та цивільній інфраструктурі Харкова та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку агресор провів 11 безуспішних наступальних дій біля Синьківки, Стельмахівки, Андріївки, Піщаного, Кругляківки та Лозової.

На Лиманському напрямку російські загарбники 22 рази атакували позиції Сил оборони поблизу Дружелюбівки, Чернещини, Греківки, Невського, Торського, Макіївки, Зарічного та Новосадового.

На Сіверському напрямку наші захисники відбили три штурми окупаційних військ у бік Верхньокам’янського та Білогорівки.

На Краматорському напрямку ворог за підтримки авіації 7 разів атакував наші позиції поблизу Маньківки, Калинівки, Ступочок та Білої гори.

На Торецькому напрямку відбулося 10 боїв. Росіяни також за підтримки авіації штурмували позиції українських підрозділів у бік Торецька та Щербинівки. Усі атаки агресора відбито.

На Покровському напрямку противник 24 рази атакував у районах Воздвиженки, Новоторецька, Зеленого Поля, Новогродівки, Красного Яру, Миколаївки та Маринівки.

На Курахівському напрямку ворог здійснив 19 спроб прорвати нашу оборону поблизу Цукуриного, Желанного Другого, Георгіївки, Дальнього, Костянтинівки та Катеринівки.

На Времівському напрямку противник вісім разів атакував наші підрозділи біля Вугледара, Павлівки, Катеринівки та Водяного.

На Придніпровському напрямку війська загарбників тричі безуспішно намагалися витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій.

«На решті напрямків — без особливих змін», — запевнили в Генеральному штабі ЗСУ.

Як повідомлялося, 23 вересня Збройні Сили України знищили майже 1400 окупантів, 16 танків, 40 бойових броньованих машини, 62 артилерійські системи і РСЗВ, 3 засоби ППО, 65 БПЛА оперативно-тактичного рівня, а також 83 одиниці автомобільної, спеціальної техніки й автоцистерн.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *