Війна за добу: на лінії фронту зафіксовано 163 бойових зіткнення

Добові втрати окупантів склали 1500 осіб

Ситуація на фронті залишається складною: ворог, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує наші позиції.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Українські захисники стійко стримують натиск окупантів, завдаючи росіянам максимальних втрат.

Загалом протягом минулої доби зафіксовано 163 бойових зіткнення.

На Харківському напрямку противник намагався штурмувати поблизу Вовчанська. Також російська авіація завдала ударів КАБами по житлових районах Харкова, внаслідок чого постраждало мирне населення та цивільна інфраструктура.

На Куп’янському напрямку росіяни атакували сім разів неподалік Синьківки, Степової Новоселівки, Кругляківки, Котлярівки, Стельмахівки та Лозової.

На Лиманському напрямку ворог здійснив 28 атак, намагаючись вклинитися в нашу оборону поблизу Дружелюбівки, Чернещини, Греківки, Невського, Торського, Терн, Макіївки, Новосадового та Білогорівки.

На Сіверському напрямку Сили оборони відбили штурм окупантів поблизу Виїмки.

На Краматорському напрямку росіяни атакували 11 разів у районах Калинівки, Майського, Андріївки та Білої Гори.

На Торецькому напрямку противник за підтримки авіації здійснив 12 атак неподалік Неліпівки, Торецька та Щербинівки.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 28 штурмових і наступальних дій окупантів у бік населених пунктів Воздвиженка, Новоторецьк, Красний Яр, Новогродівка, Селідове, Маринівка та Михайлівка. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Селідового, зазначають у Генштабі.

На Курахівському напрямку відбито 25 ворожих атак. Найактивніше противник намагався просунутися вперед в районі Георгіївки. Крім цього, росіяни атакували у бік Цукуриного, Гірника, Костянтинівки, Катеринівки та Желанного Другого.

На Времівському напрямку окупанти дев’ять разів штурмували позиції Сил оборони в районах Вугледару, Катеринівки, Водяного та Павлівки. Для ударів по напрямку ворог активно задіював бомбардувальну авіацію.

На Гуляйпільському напрямку загарбники безуспішно атакували в районі Гуляйполя.

На Оріхівському напрямку ворог чотири рази штурмував наші позиції в районах Роботиного, Новоандріївки та Новоданилівки.

Триває операція в Курській області. Авіація ворога продовжує рівняти з землею російські села та міста. За минулу добу російські літаки завдали двадцять шість авіаударів тридцятьма трьома КАБами по власній території.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території рф активно застосовує артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

За минулу добу втрати російських окупантів склали 1500 осіб, 22 танки, 52 бойові броньовані машини, 63 артилерійські системи, дві РСЗВ, 67 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 57 автомобілів та 19 одиниць спеціальної техніки.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *