Війна за добу: в ЗСУ назвали два найбільш «спокійні» напрямки на лінії зіткнення

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті

Упродовж минулої доби, 29 серпня, Збройні Сили України знищили майже 1200 окупантів, 3 танки, 23 бронемашини, 24 артилерійські системи і РСЗВ, засіб ППО, 84 БПЛА оперативно-тактичного рівня, а також 59 одиниць автомобільної, спеціальної техніки й автоцистерн.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

«Противник завдав три ракетних удари із застосуванням трьох ракет, 43 авіаційні удари, скинувши 60 КАБів, понад 500 ударів дронами-камікадзе та здійснив близько трьох тисяч обстрілів позицій наших військ і населених пунктів із використанням різних типів озброєння», — повідомили в  Генштабі.

Як розповіли військові, на Харківському напрямку відбулося чотири бойові зіткнення. Ситуація контрольована.

На Куп’янському напрямку противник 24 рази намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій поблизу Синьківки, М’ясожарівки, Степової Новоселівки, Колісниківки та Лозової.

Водночас 20 разів ворог атакував на Лиманському напрямку, намагався просунутися в напрямку населених пунктів Твердохлібове, Чернещина, Дружелюбівка, Невське, Торське та в Серебрянському лісі.

На Сіверському напрямку наші захисники відбили сім штурмів ворога в районах Верхньокам’янського та Виїмки.

На Краматорському напрямку відбулося вісім бойових зіткнень. Активність окупанти проявляли в районі Кліщіївки, Андріївки та Часового Яру, проте спроби наступу ворога на позиції Сил оборони України було відбито.

Крім того, ворог 13 разів намагався вклинитися в нашу оборону на Торецькому напрямку — окупанти здійснювали штурмові дії поблизу Торецька, Залізного, Неліпівки та Сухої Балки.

Інтенсивно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Тут агресор здійснив 40 штурмових та наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районі Воздвиженки, Зеленого Поля, Миролюбівки, Гродівки, Новогродівки, Карлівки, Маринівки та Михайлівки. Ситуація складна, проте наші воїни роблять все для недопущення просування противника в глибину української території.

На Курахівському напрямку  нараховується 30 бойових зіткнень. Загарбники зберігають високу активність, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Костянтинівка та Георгіївка.

На Времівському напрямку відбулося 14 боєзіткнень поблизу Вугледара, Костянтинівки та Водяного. Ситуація контрольована Силами оборони України.

На Оріхівському напрямку три атаки ворога відбито поблизу Малої Токмачки та Роботиного.

На Придніпровському напрямку наші воїни дали жорстку відсіч ворожому штурму.

Як повідомлялося, 28 серпня Збройні Сили України знищили майже 1200 окупантів, 3 танки, 18 бронемашин, 27 артилерійських систем і РСЗВ, засіб ППО, 21 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 3 крилаті ракети, а також 67 одиниць автомобільної, спеціальної техніки й автоцистерн.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *