Дарничани зібрали кошти на  протез для воїна

У Дарницькому районі традиційно проводять ярмарки, культурні й спортивні заходи соціального плану, організовують благодійний збір коштів, залучають підприємців для реалізації гуманітарних проєктів на користь наших захисників

Ось і цього разу з дружньою освітянською родиною дарничани зібрали 300 тисяч гривень для конкретного героя, повідомив виконувач обов’язки голови Дарницької райдержадміністрації Микола Калашник.

Це – солдат 23-го Окремого батальйону спеціального призначення Президентської бригади Сергій Портов із позивним «Порт», який    брав  безпосередню участь в операціях із захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України з 17 вересня 2023 року.

Воював у складі зенітної батареї на Бахмутському напрямку. На жаль, воїн залишився без частини нижньої кінцівки. Після тривалого лікування Сергій отримав простий протез та продовжує проходити реабілітацію.

Він  уже був у спеціалістів, які прийняли замовлення на німецький виріб, з яким  зможе бігати, стрибати, присідати… Це –  дорогий протез, який коштує понад мільйон, але Сергій   має на нього право, адже він ризикував на фронті власним життям за нас.

Частину коштів покриває держава, частину  – родина, а частину зібрали дарничани. Сергій мріє повернутися до повноцінного життя та в свій підрозділ до побратимів.

Читайте також: У Дарниці книжкові новинки безкоштовно передаватимуть бібліотекам

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *