Киян запрошують на виставку воєнної фотографії  «Її очима»

У Національному музеї Шевченка відкриється виставка, де буде представлено роботи українських фотографок, зроблені після початку повномасштабного вторгнення.

«Її очима» – так називається експозиція, яка відкриється в Національному музеї Тараса Шевченка

Представлено роботи українських фотографок, зроблені після початку повномасштабного вторгнення росії. На світлинах зафіксовані бойові дії та повсякденність цивільних і волонтерів, простір навколо, який змінився під впливом війни.

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці музею.

Роботи створені трьома жінками з різним досвідом та професіями. Окрім спільної тематики, їх об’єднує здатність побачити ледь вловиме світло в темряві війни. Фотохудожниця Василина Врублевська працює у жанрі fashion-фотографії та репортажу. В своїх роботах вона торкається емоційної сторони моменту, зафіксованому на світлині. Іва Сідаш – фотографка, чиї роботи публікуються в Financial Times, Spiegel, Business Insider, Ukraїner, Reporters та інших міжнародних та українських виданнях. Анастасія Вербова (Вербова Дощечка) – очільниця пресслужби батальйону «Вовки да Вінчі», яка фіксує події на фронті.

Мисткині документували дійсність воєнного часу в Ірпені та селі Мощун Київської області, Куп’янську, селі Мала Рогань Харківської області, Костянтинівці та Торецьку Донецької області, Львові, а також в реабілітаційному центрі Стейтен-Айленд у Нью-Йорку (США).

«Сьогодні жінки вимушені взяти на себе виняткову відповідальність: для одних — бути опорою та підтримкою для своїх рідних, піклуватись про дітей — крутити шестерні цивільного життя; для інших — зі зброєю в руках, боронити країну. Та всі вони, незалежно від обраної ролі, відважні у збереженні життя, у своїй вірі і стійкості. Саме вони, виразно бачачи потворність війни, її жахливу гримасу, наділені світлою силою оберігати своїх від тотальної темряви», – описує ідею експозиції кураторка Ірина Бойко.

Експозиція триватиме до 4 серпня 2024 року. Вхід на відкриття вільний. В інші дні — за вхідним квитком до музею. Виставка відкривається 19 липня о 18:30. Адреса:  бульвар Шевченка, 12.

Читайте також: МУЗЕЙНИКИ ВІДКРИЮТЬ ТАЄМНИЦІ КИРИЛІВСЬКОЇ ЦЕРКВИ

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *