Київський футболіст гратиме за ізраїльський клуб

Столичне «Динамо» та футбольний клуб «Маккабі» з ізраїльського міста Хайфа досягли угоди про трансфер на правах оренди 24-річного центрального захисника Олександра Сироти

Документ розраховано на рік із першочерговим правом повноцінного трансферу, повідомляє ФК «Динамо».

Олександр Сирота є вихованцем академії «Динамо». Провів за першу команду киян 85 матчів у всіх турнірах. Грав  за «Динамо» в груповому раунді Ліги чемпіонів 2021/22 п’ять повних матчів. Ставав із клубом чемпіоном Української прем’єр-ліги (2021) і вигравав два трофеї Кубка України (2020, 2021). Із вересня 2021 року — футболіст національної збірної України. Зіграв два матчі за «синьо-жовтих», проте не викликався до команди з літа 2022-го. В складі молодіжної збірної України — півфіналіст Євро-2023 (один матч), за підсумками якого команда вперше в історії кваліфікувалася на футбольні змагання літніх Олімпійських ігор.

У сезоні 2023/24 футболіст  узяв участь у 20 поєдинках «Динамо» у всіх турнірах.

Стало відомо і про гравців, які також залишили «Динамо» цього літа.

Повноцінний трансфер до азербайджанського «Сабаха» оформив ямайський гравець Кагім Перріс. Він приєднався до «Динамо»  восени 2022 року і попередній сезон провів у Азербайджані на правах оренди.

Окрім того, спливли терміни контрактів «Динамо» з польським захисником Томашем Кендзьорою  та данським хавбеком Міккелем Дуелунном – обидва від початку повномасштабного російського вторгнення грали за кордоном і отримали статус вільних агентів. Томаш Кендзьора виступав за столичний клуб з літа 2017-го. За цей час провів у складі «Динамо» 125 матчів.

Водночас лави «Динамо» поповнив футболіст, центральний захисник, колумбієць Браян Себальйос.

Читайте також: КИЇВСЬКЕ «ДИНАМО» ВИРУШИЛО НА ТРЕНУВАЛЬНИЙ ЗБІР ДО АВСТРІЇ

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *