Сьогодні – особлива дата в історії України. Згадуючи 22 червня 1941 року

Цей день нагадує нам про страшні події, що відбувалися на українській землі під час Другої світової війни

22 червня стало символом глибокої скорботи та вічної пам’яті про жертв війни, які залишили невиліковні рани у серцях усіх українцівНімеччина напала на Радянський Союз, попри підписаний Договір про ненапад між Німеччиною і СРСР. Для України, яка була однією з основних арен бойових дій, це стало початком жахливого періоду страждань та руйнувань. Війна забрала життя мільйонів українців, серед яких були солдати, партизани, мирні жителі, жінки, діти та люди літнього віку. Українські міста та села були зруйновані, економіка країни зазнала величезних втрат», – йдеться на сайті Еспресо.

Вшанування пам’яті жертв війни є важливим аспектом національної свідомості та історичної пам’яті українців. Це дає змогу зберегти спогади про трагічні події минулого, а пам’ять про жертви війни нагадує нам про цінність миру.

Сучасна ситуація в Україні має паралелі з історичними подіями, коли країна знову змушена боротися з агресором. Російський режим, що поєднує ознаки нацистського та комуністичного тоталітаризму, становить загрозу не лише для України, але й для всього світового порядку.

22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Саме цього дня розпочалася нова фаза Другої світової війни на території сучасної України та деяких інших країн.

Ранок 22 червня 1941 року трагічною сторінкою увійшов у життя мільйонів українців. Друга світова війна забрала життя кожного п’ятого нашого співвітчизника, принесла біль та скорботу кожній українській родині. Загалом, за роки цієї війни Україна втратила 8 мільйонів своїх громадян (5,5 мільйона цивільних та 2,5 мільйона військових).

У Києві було проведено низку заходів до Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Так, представники Деснянської райдержадміністрації  спільно з головою Ради організації ветеранів району Михайлом Шалем, активом організації та активістами Спілки ветеранів російсько-української війни Деснянського району, Громадської ради району вшанували пам’ять усіх загиблих українців у страшній війні з фашистами, поклавши квіти до Обеліску Слави.

Напередодні цієї скорботної дати до меморіального пам’ятника «Воїнам-автомобілістам» керівництво Святошинської РДА урочисто поклало квіти на вшанування пам’яті тих, хто загинув.

​У відділенні денного перебування Територіального центру соціального обслуговування Подільського району Києва відбулася година пам’яті «Війна стояла за дверима…», присвячена Дню скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. На заході культорганізатор відділення Ольга Корчемна розповіла про події Другої світової війни, які відбувалися на території України. Були згадані ключові битви, героїчні подвиги українського народу та величезні жертви, які були принесені заради миру. Після офіційної частини заходу відбулася неформальна бесіда, де учасники мали змогу обговорити почуте та поділитися своїми думками, йдеться на сайті Подільської РДА. Наприкінці заходу пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Більше новин, фото та відео у Телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в Телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в Телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *