Колишня депутатка ВР стала членом злочинного угруповання

Щомісячний дохід зловмисників складав близько ста тисяч доларів

Столичні правоохоронці викрили злочинне угруповання, у складі якого була колишня народна депутатку Верховної Ради України. Завдяки своїм сталим зв’язкам зловмисники налагодили бізнес із встановленні та надання групи інвалідності шахтарям.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

За даними слідства, до схеми була залучена заступниця директора столичної державної медичної установи, яка раніше була народною депутаткою та заступницею Голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, а також працівники медустанови, лікарі та посередники з Львівщини.

Встановлено, що двоє посередників підшукували працівників вугільної промисловості, які у зв’язку зі шкідливими умовами праці мали право оформити групу інвалідності, однак, не могли цього зробити через бюрократію. Для того, щоб спростити процедуру, з них вимагали по 3-4 тисячі доларів США.

«За гроші фіктивне проходження медичного огляду займало лише 1-2 дні, хоча за документами цей процес тривав два тижні. А залучені до схеми медзаклади оформляли необхідну документацію без обстеження пацієнтів, отримуючи при цьому свою частину грошей», — розповіли правоохоронці.

Вони зазначили, що після цього медичні документи пацієнтів відправлялись до Києва, до державної медичної установи, працівники якої за попередньо отриманими списками підтверджували наявність хронічного професійного захворювання та направляли таких осіб на МСЕК для прийняття рішення про присвоєння відповідної групи інвалідності.

Своєю чергою зібрані з пацієнтів гроші щомісячно разом зі списками осіб, від яких вони отримані, надавались керівництву медустанови і в подальшому розподілялися між учасниками схеми.

У ході розслідування справи, зауважили в прокуратурі, було задокументовано факти неодноразової передачі грошей посередником організаторці, яка працює заступником директора медустанови. Під час останньої передачі грошей в розмірі 32 тисячі доларів США посередника та заступницю керівника закладу затримали правоохоронці.

В рамках ссудової санкції за місцем проживання та роботи учасників злочинної схеми правоохоронцями було проведено 31 обшук як на території міста Києва, так і на території Львівської та Донецької областей. Під час цих обшуків у медичних працівників та посередників виявлено та вилучено 629 тисяч доларів США, 9 мільйонів гривень, 34 тисячі євро, чорнову документацію, мобільні телефони з перепискою тощо. За попередніми оцінками правоохоронців, таким чином члени угруповання щомісяця заробляли близько 100 тисяч доларів.

Походження вилучених коштів буде встановлено в ході слідства. А поки 6 особам повідомлено про підозру. Серед них — заступниці директора державної установи, яка була організаторкою «бізнес-схеми», посереднику, двом завідувачам відділень державної медичної установи, лікарю-профпатологу однієї з міських лікарень Львівської області  та двом посередникам.

Заступниці директора медустанови та одному з посередників обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів іншим учасникам схеми та встановлюються інші посадові особи, причетні до незаконної схеми.

Нагадаємо, у минулому році правоохоронці Києва відкрили кримінальне провадження стосовно колишньої заступниці колишнього міського голови Києва Леоніда Черновецького Ірени Кильчицької за заволодіння 2 млн дол.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *