Переможець тендеру на реконструкцію Шулявського мосту має повернути понад мільярд гривень, – вирок суду

Двох учасників торгів викрили на змові

Господарський суд  Києва задовольнив позов столичної прокуратури про стягнення до державного бюджету понад  мільярда  гривень з переможця тендеру на реконструкцію Шулявського мосту.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

За матеріалами НАБУ прокуратура встановила, що компанія, яку було визнано переможцем, порушила законодавство у сфері економічної конкуренції.

«Так, Антимонопольним комітетом визнано, що переможець торгів і ще одне товариство вчинили під час участі в аукціоні антиконкурентні узгоджені дії (діяли не самостійно, а узгоджували свої дії та не змагались між собою). На виконання укладеного ще в 2018 році договору з переможцем торгів, останній отримав більше 1 млрд гривень із місцевого бюджету. Проте роботи з реконструкції транспортної розв’язки досі не закінчено», – йдеться в повідомленні.

За фактом  порушень прокуратура звернулася до Господарського суду з позовом про визнання недійсними рішення тендерного комітету, договору генерального підряду та застосування відповідних наслідків шляхом стягнення зазначеної суми в дохід держави.

Суд погодився з доводами прокурора та задовольнив позов  у  повному обсязі.

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *