Погляд на чарівний Київ вечірньої доби (+фото)

Київ влітку

Сьогодні  в  Києві вже й не скажеш, як колись: «Спить натомлене місто мирним лагідним сном…»

Ось уже два роки тривоги й неспокою. Нам і не до пісні, і не до танцю на сивих схилах Дніпра. Минулої ночі лихі ординці вкотре намагалися своїм клятим «Іскандером» прорвати київську протиповітряну оборону. І ми знову дякуємо воїнам за стійкість,  надійне плече. Може, це один із них прийшов сьогодні на побачення у центрі столиці – таким завжди хочеться сказати: «Честь тобі, лицарю!»

Вже у вечірню годину місто поволі «знімає напругу» зі своїх тяжкопроїзних вулиць, «заводить» людей по їхніх домівках, зачиняє крамниці. Але ж ще далеко до початку комендантської години, тому насолоджуємося красою скверів, тінистих алей, милуємося дивовижною красою квітів. Хоч каштани вже порадували своїм квіттям, але в природи є й інші чари – манить пишний жасмин, убралася в жовтизну позолоти липа. І голубить думку поетично-пісенне про те, як же гарно цвітуть духмяні липи і як «двоє ідуть  купатись в коханні…»

Каштан
Літературний сквер в Києві
Київ влітку

На фоні старих київських двориків, давнішніх будинків з їх особливим архітектурним оздобленням так хочеться спокою, мирного неба, щоб древній Київ, як і вся ненька Україна, вистояв супроти навали з мокшанських боліт. І щоб було менше скла й бетону, щоб туристи зупинялися біля кожного історичного будиночка, щоб було більше студентів, фонтанів, птахів, квітів… І щоб у парках вечорами лунав Київський вальс.

І щоб ми тішилися, співаючи: «Ген вогні, як намисто, розцвіли над Дніпром…» Колись це буде, і тоді неодмінно сповна насолодимося «оксамитовими вечорами». А поки що немає усього цього «намиста» – заощаджуємо електроенергію, а слово «блекаут» проїлося нам до гіркоти.

Але навіть у цю важку годину древнє місто ніби додає нам сили, енергії, заряджає позитивом і вірою в Перемогу.

Національна опера
Київ влітку
Київ влітку
Київ влітку
Київ влітку

Фото: Каштан NEWS

Більше новин, фото та відео у телеграм-каналі  KASHTAN NEWS. Досі не підписані на новини Києва та України в телеграмі? Підписуйтеся та першими дізнавайтеся про найголовніше в телеграмі.

Источник

No votes yet.
Please wait...

Ответить

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *